En skøn aspargessauté der sagtens kan serveres til meget andet end mørksej. Men det er også en lækker mørksej, som får sin egen unikke smag, fordi tomater og citron trænger ned i kødet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1590/379
  • Energifordeling:
    Protein: 40 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 45 %
    Alkohol: 1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 383/92
    Protein: 4 g
    Fedt: 3  g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g mørksej uden skind
  • 2 tomater
  • 250 g grønne asparges
  • ½ bundt basilikum
  • 1 skalotteløg
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl fløde, 4 %
  • Citronsaft
  • Lidt olie
  • Evt. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes cremet aspargessauté til mørksej bagt med tomat:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C
  3. Skær fisken i portionsstykker, der er ens i tykkelsen.
  4. Læg dem i et ovnfast fad, der er sprayet med lidt olie, og krydr fisken med salt og peber.
  5. Fjern kernerne fra tomaterne, skær tomatkødet i tern, og bland dem sammen med lidt citronsaft, 1 tsk. olie, salt og peber.
  6. Fordel tomaterne oven på fisken, og sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter. Fisken må gerne trække tildækket med stanniol i ca. 5 minutter bagefter, inden den serveres.
  7. Pil skalotteløget, og hak det fint.
  8. Kassér det nederste af aspargeserne, og skær aspargeserne i skrå stave.
  9. Sautér skalotteløgene i et spray olie, til de er bløde.
  10. Tilsæt herefter aspargeserne.
  11. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til det halve.
  12. Tilsæt fløde, og lad igen væden koge ind, til sautéen får en cremet konsistens (kan evt. jævnes med lidt majsstivelse).
  13. Tilsæt friskhakket basilikum lige inden servering.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”