Kartoffelsuppe med spidskål og chorizo er en næsten helt traditionel kartoffelsuppe spicet op med chorizo-pølse og spidskål. God, mættende og varmende på en kold, blæsende dag efter vinterturen i skoven.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g melede kartofler
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,2 liter vand
  • 3 hønsebouillonterninger
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 lille spidskål
  • 150 g spansk chorizo-pølse eller anden fed spegepølse
  • 2 spsk. olivenolie

Tilbehør

  • Bør serveres med groft brød

Sådan tilberedes kartoffelsuppe med spidskål og chorizo

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 x 1 cm tern.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  3. Kom kartofler, løg og hvidløg i en gryde, og hæld vand ved.
  4. Tilsæt bouillonterninger og cayennepeber.
  5. Kog op, og lad suppen koge under låg i omkring et kvartér.
  6. Skær imens kålen i strimler og pølsen i skiver
  7. Mos suppen let med en kartoffelmoser, når den (altså suppen ikke kartoffelmoseren) har kogt i et kvartér.
  8. Læg kålen og pølseskiverne i, og lad retten koge uden låg i ca. 5 minutter.
  9. Fordel suppen i portionsskåle, og hæld olien over den lige før servering.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1472/350
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsi267/64
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter på kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med porrer – low FODMAP

Kartoffelsuppe med porrer – low FODMAP

Hverdagssuppe

Hverdagssuppe

Kartoffelsuppe med gorgonzola

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kartoffelsuppe med spidskål og chorizo
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)