Når vi koger kartofler bare til os selv, sker det af til (læs: ofte), at vi får lavet alt for mange. Selvfølgelig kan de bruges til brasede kartofler dagen efter, varmes i sovsen eller bruges på et stykke brød (dog bedst med nye kartofler), men engang imellem er det bare skønt med alternativer, og det er denne brasede kartoffelsalat et bud på.
Personer
Minutter
Kartoffelsalat med brasede kartofler kan spises varm, kold eller lun. Du kan spise den som en frokostret eller som tilbehør til medisterpølse, flæskesteg, fisk, ja, hvad som helst, du ville servere kartofler og/eller salat til.
Ingredienser
- 4 skiver kalkunbacon
- 10 g stegemargarine
- En rest kogte kartofler – jeg havde ca. 340 g
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. ollivenolie
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. flydende honning
- Et par deciliter blandet eller valgfri salat
- 2 spsk. revet, mager ost
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kartoffelsalat med brasede kartofler
- Skær kalkunbaconen i mindre stykker, og steg dem i margarine.
- Skær de kogte kartofler i tykke skiver, tilsæt dem, og steg, til det hele begynder at tage farve.
- Rør imens en dressing af citronsaft, olie, sennep og honning, og smag den til med mere citronsaft/sennep/honning samt salt og peber.
- Skyl salaten, og riv/skær den i mindre stykker.
- Bland salat, kartofler og bacon, fordel dressingen på det, og drys med revet ost.
- Kategori: Frokost, Tilbehør
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 10 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1238/295 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 488/117
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Informationer
Opskriftens navn
Kartoffelsalat med brasede kartofler
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on