Hvilling er en lækker sild. Den bliver tit brugt til fish ’n’ chips, men den er også mange andre måder at tilberede den på f.eks. ved at panere den i rasp blandet med urter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2522/600
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat:
    44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    525/126
    Protein: 9 g
    Fedt:
    4 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 400 g hvillingfilet med skind
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt basilikum
  • ½ bundt frisk timian
  • ½ dl pinjekerner
  • 2 dl rasp
  • ½ dl mel
  • 1 æg
  • 6 gulerødder
  • 100 g grønne bønner (haricots verts)
  • 1 dåse hvide bønner
  • 1 rødløg
  • 75 g hvid ost (salattern/feta)
  • 10 store, grønne oliven
  • 2 tsk. eddike
  • 1½ spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 160 g trekornsflute

Sådan tilberedes hvilling paneret i urterasp med fyldig bønnesalat:

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  2. Pluk krydderurterne. Hak al basilikum, ca. 1 tsk. timianblade og halvdelen af persillen – de skal være så tørre som muligt – sammen med pinjekernerne.
  3. Tilsæt raspen, og kør til det lige er blandet.
  4. Kom paneringen i en dyb tallerken.
  5. Rør lidt mel med salt og peber i en anden tallerken, og pisk ægget sammen med en gaffel i en tredje.
  6. Dup hvillingfileterne tørre, og lav to snit i skindet på hver af dem.
  7. Vend dem først i mel, dernæst i æg og til sidst i krydderurtepaneringen.
  8. Lad dem hvile 20 minutter, inden de steges gyldne og sprøde på begge sider i lidt olie.
  9. Tænd ovnen på 200° C.
  10. Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm tykke stykker med en langt skråt snit.
  11. Vend gulerødderne med en smule olie, resten af timianen, salt og peber, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er møre med et sprødt bid.
  12. Kog bønnerne i ca. 2 minutter i letsaltet vand. Skyl dem under koldt vand, og lad dryppe af.
  13. Hæld vandet fra dåsebønnerne, og skyl også dem under koldt vand.
  14. Vend gulerødder, 2 slags bønner og resten af persillebladene sammen, og bred dem ud på et fladt fad.
  15. Snit løget i tynde skiver, og fordel løg, smuldret feta og oliven over salaten.
  16. Krydr med salt og peber og dryp med olie og eddike efter smag.
  17. Servér bønnesalaten til den varme hvilling.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!