Er du vild med kartofler, så er disse kartoffelfrikadeller med kartoffelmos lige noget for dig. Bare rolig, der er også kød i frikadellerne.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 250 g kogte, kolde kartofler (evt. en rest fra i går)
- 1 løg
- 10 g Becel Let, flydende margarine
- 1 spsk. olie
- 350 g mager kalve- og flæskefars
- 1 æg
- 1 dl fløde 9 %
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 500 g grønne bønner og kartoffelmos af
- 1 kg kartofler
- 4 dl minimælk med stuetemperatur
- 1 æggehvide
- ½ tsk. stødt muskatnød
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kartoffelfrikadeller med kartoffelmos
- Skræl kartoflerne til kartoffelmosen, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Riv de kogte, kolde kartofler på rivejernets grove side.
- Pil, og hak løget fint, og svits det i 1 tsk. olie på panden.
- Rør en fars af de revne kartofler, fars, svitset løg, æg, fløde, salt og peber.
- Form farsen til frikadeller, og steg dem i margarine blandet med resten af olie.
- Vend hyppigt.
- Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
- Mos kartoflerne.
- Pisk dem med mælk og æggehvide.
- Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Servér kartoffelmosen til de varme kartoffelfrikadeller.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1914/456 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 364/87
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Kartoffelfrikadeller med kartoffelmos
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on