Æblesæsonen er for alvor over os, så hvorfor ikke bruge nogle af de friske, danske frugter i maden. Karryristet ising med tranebærdressing smager lækkert og frisk. Kan også sagtens spises koldt til frokost dagen derpå. Hvis der altså er levnet noget som helst.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1562/372 - Energifordeling:
Protein: 43 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 313/75
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 100 g tørrede tranebær
- 4 dl fromage frais
- 600 g ising uden skind
- 2 spsk. let, flydende margarine
- 1 tsk. karry
- 500 g hvidkål
- 3 æbler
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes karryristet ising med tranebærdressing:
- Hak halvdelen af tranebærrene fint.
- Vend de hakkede tranebær i fromage frais, salt og peber.
- Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
- Fjern de yderste “grove” blade på hvidkålen, og snit så hvidkålen.
- Skyl æblerne. Del dem med æbledeleren, skær hver æblebåd over en ekstra gang, så de bliver smallere.
- Fjern evt. ben fra fisken, og skær dem i 8 omtrent lige store stykker.
- Lad halvdelen af margarinen blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Tilsæt karry, rør lidt, og lad den bruse af.
- Skru ned til jævn varme, og steg fiskestykkerne ca. 2 minutter på den ene side.
- Vend fisken, og steg den ca. 2 minutter på den anden side.
- Tag fiskestykkerne op på en tallerken, drys med salt, og læg et stykke stanniol over for at holde fisken varm.
- Lad resten af margarinen blive varmt i panden, uden at det bruner.
- Svits hvidkålen i ca. 2 minutter – rør lidt en enkelt gang eller to.
- Tilsæt æbler, tranebær, lidt salt og peber, og svits i yderligere ca. 2 minutter – rør lidt en enkelt gang eller to.
- Smag hvidkålsblandingen og dressingen (den i køleskabet) til med salt og peber.
- Servér karryristet ising med hvidkålsblandingen.