En hurtigt lavet, velsmagende gryderet, som naturligvis kan gøres stærkere, hvis der tilsættes mere karry, men vi synes, den er fin sådan her.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2325/554 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 673/160
Protein: 7 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 23 g
Ingredienser:
- 4 dl ris
- 500 g skinkekød i tern eller strimler
- 1 lille ds. kokosmælk (160 g)
- 4 tsk. karry
- 2 løg
- 1 mango
- 2 æbler
- 250 g spinat
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes karrygryde med spinat:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Svits kødet i den faste kokosmælk, øverst i dåsen, blandet med karry.
- Skær løgene i både, og æblerne i grove terne – skræl dem evt. hvis skrællen er sej.
- Tilsæt løg og æble, og lad det svitse med et par minutter.
- Hæld resten af kokosmælken i.
- Skræl mangoen, og skær den i skiver, og tilsæt den sammen med den skyllede spinat, og lad det hele simre et par minutter mere.
- Smag til, og servér med ris.
Dommen: