Nej, det er ikke en and… eller… jo det er det. Stegt andebryst. Husk, det må gerne være rosastegt, hvis du/I kan lide det. Lækkert, lækkert med lækkert på.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2125/506
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     12 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 428/102
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 320 g perlebyg (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • 10 g stegemargarine
  • 5 rødløg
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 1 spsk. rørsukker
  • 250 g hytteost med grillet peber (Karolines Køkken)
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt andebryst med glaserede rødløg:

  1. Skyl perlebyggen, og kom den i en gryde med vandet tilsat salt – vi bruger hjemmelavet urtesalt, men almindeligt salt kan sagten bruges.
  2. Kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 12 minutter – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er ved at koge tør.
  3. Tag gryden af varmen, og lad byggen trække, stadig under låg, i ca. 12 minutter.
  4. Fjern eventuelle rester af fjer, og rids skindet på dit andebryst.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Læg dit andbryst med skindsiden nedad i en kold pande, og skru op til kraftig varme.
  7. Steg i ca. 3 minutter, eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 minutter.
  8. Vend brystet, og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 minutter.
  9. Skær rødløgene både – gem ca. ½ løg til pynt.
  10. Smelt margarinen i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  11. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 minutter.
  12. Tilsæt eddike og sukker og lidt salt og peber.
  13. Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 10 minutter.
  14. Tag låget af gryden, og kog løgene ved kraftig varme i ca. 1 minut, eller til eddiken er fordampet.
  15. Vend den varme perlebyg med hytteost, og persille (gem lidt til pynt).
  16. Skær det stegte andebryst i tynde skiver lige inden serveringen.
  17. Pynt med bredbladet persille og hakket rødløg.

Velbekomme!

Dommen:

Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!