En dejlig, fyldig suppe. Mængden af karry er selvfølgelig afhængig af, hvor stærk man ønsker suppen, og hvor stærk karryen er. Man vil også sagtens kunne bruge en rest kogt eller stegt kylling uden skind eller en rest fisk i stedet for hamburgerryggen/skinken.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1849/440
  • Energifordeling:
    Fedt: 10 %
    Kulhydrat: 71 %
    Protein: 18 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 496/118
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 18 g
    Protein: 5 g

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 2 æbler
  • 2 hønsekødsbouillonterninger
  • 1½ dl fløde 9 %
  • 1 l vand
  • En rest kogt skinke/hamburgerryg
  • 6 dl ris
  • Ca. 4 tsk. karry
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes karry-ris-suppe:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Pil og hak løgene, og svits dem i en gryde uden fedtstof.
  3. Skær kødet i strimler, og svits det lidt med.
  4. Skyl og hak æblerne.
  5. Tilsæt æble, kød, bouillon, vand og fløde, og smag til med karry.
  6. Tilsæt risene, og servér.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!