En dejlig, fyldig suppe. Mængden af karry er selvfølgelig afhængig af, hvor stærk man ønsker suppen, og hvor stærk karryen er. Man vil også sagtens kunne bruge en rest kogt eller stegt kylling uden skind eller en rest fisk i stedet for hamburgerryggen/skinken.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1849/440 - Energifordeling:
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 71 %
Protein: 18 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 496/118
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 18 g
Protein: 5 g
Ingredienser:
- 2 løg
- 2 æbler
- 2 hønsekødsbouillonterninger
- 1½ dl fløde 9 %
- 1 l vand
- En rest kogt skinke/hamburgerryg
- 6 dl ris
- Ca. 4 tsk. karry
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes karry-ris-suppe:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Pil og hak løgene, og svits dem i en gryde uden fedtstof.
- Skær kødet i strimler, og svits det lidt med.
- Skyl og hak æblerne.
- Tilsæt æble, kød, bouillon, vand og fløde, og smag til med karry.
- Tilsæt risene, og servér.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Tag ingredienserne frem.
- Kog risene efter anvisningen på posen
- Svits løgene.
- Skær hamburgerryggen i strimler, og svits den sammen med løgene.
- Tilsæt æble, kød, bouillon, vand og fløde, og smag til med karry.