Du kan selvfølgelig købe en færdig fars, hvis det skal gå stærkt, men det vil altså give et helt anderledes resultat.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1784/425
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 308/74
    Protein: 6 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 1 dl minimælk
  • 1 æg
  • 400 g kullerfilet
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 stor gulerod
  • 1 lille løg
  • 1 tsk. karry
  • 1½ spsk. revet parmesanost
  • 4 tsk. Becel let, flydende margarine
  • 3½ dl ymer eller A38
  • 1 spsk. fintrevet peberrod
  • 1 spsk. mild, sød sennep
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g rosenkål
  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes fiskepostejer med frisk dressing:

  1. Riv 1 spsk. peberrod fint.
  2. Rør A38 og peberrod sammen.
  3. Tilsæt sennep og lidt salt og peber.
  4. Sæt dressing i køleskabet i mindst ½ time.
  5. Skræl/skrub kartoflerne, skær dem evt. i mindre stykker.
  6. Kog kartoflerne i letsaltet vand.
  7. Skræl guleroden, og riv den fint.
  8. Pil løget, og riv det fint.
  9. Riv osten.
  10. Tænd ovnen på 175° C.
  11. Hak fisken groft.
  12. Bland mælk, mel, gulerod, løg, 1½ tsk. salt, karry og lidt peber sammen.
  13. Rør det hele sammen med fisken med elpisker i ca. 2 minutter ved højeste hastighed.
  14. Pensl 4 ovnfaste portionsskåle med margarinen, og fordel fiskefarsen i dem.
  15. Drys med parmesanost, og bag fiskepostejerne i ca. ½ time.
  16. Kog rosenkålen i 5-10 minutter. Hæld vandet fra.
  17. Smag dressingen til med salt, peber og sennep.
  18. Servér fiskepostejerne med dressingen, kogte kartofler og rosenkål.

Dommen:

Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!