Den smager virkelig lækkert. Cremet og velsmagende. Det tager lidt tid at lave, men to tredjedel af tiden passer den sig selv i ovnen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    19780/471
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     543/129
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 2 kogte kyllingebrystfileter
  • 125 g frisk spinat
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 spsk. mel
  • ½ l minimælk
  • 125 g mager, revet ost
  • 7 lasagneplader
  • 50 g parmesan
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4-5 gulerødder
  • 5 skiver rugbrød

Sådan tilberedes lasagne med kylling og spinat:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl spinaten grundigt, slyng den, og læg ca. 1/4 til side.
  3. Skær kyllingekødet i mindre stykker.
  4. Smelt margarinen i en gryde.
  5. Pensl en lille bradepande med lidt af det.
  6. Rør melet i resten.
  7. Pisk mælken i lidt ad gangen, og kog saucen igennem i et par minutter.
  8. Rør revet ost i, og smag til med salt og peber.
  9. Tilsæt den portion spinat, der var lagt til side, og rør godt rundt.
  10. Læg ostesauce, spinat, kyllingekød og lasagneplader lagvis. Begynd og slut med ostesauce.
  11. Riv parmesan over til sidst.
  12. Bag lasagnen i ca. 40 minutter, og lad den hvile 5 minutter inden udskæring.
  13. Riv gulerødderne, og servér dem til sammen med rugbrød.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”