En dejlig ret der hurtigt kan varieres ved at ændre på valget af krydderurter, valget af svampe eller sågar valget af fisk eller tilbehør – kartofler, pasta, bulgur eller grøntsager.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2095/499
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 375/90
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g kullerfileter uden skind
  • 100 g rasp
  • 1 løg
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1½ dl fløde, 4 %
  • 200 g frisk spinat
  • 250 g svampe
  • 1 bdt. blandede krydderurter efter egen smag – f.eks. basilikum, bredbladet persille, timian, rosmarin eller dild
  • 1 spsk. tørrede valgfri krydderurter – gerne nogle der matcher de friske krydderurter
  • 25 g stegemargarine
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 600-700 g kartofler

Sådan tilberedes krydderurtepaneret kullerfilet med svampe-spinatkompot:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, skær dem i både, og drys med tørrede krydderurter og salt.
  3. Sæt dem i ovnen, til de er gennembagte – ca. 40 minutter afhængig af størrelse.
  4. Blend rasp og krydderurter, til raspen får en grøn farve.
  5. Vend fiskefileterne i raspen.
  6. Læg fileterne i et ovnfast fad, og fordel margarinen oven på dem.
  7. Krydr med salt og peber, og sæt dem i ovnen i 12-14 minutter.
  8. Hak løget fint, skær svampe i mindre stykker, og forårsløg i skiver.
  9. Hæld olien på en varm pande, og svits løget kort.
  10. Tilsæt svampe og forårsløg, og svits yderligere.
  11. Tilsæt til sidst skyllede og afdryppede spinatblade.
  12. Svits det hele i et halvt minuts tid.
  13. Tilsæt fløden, og kog kompotten ind, til det hele får en cremet konsistens.

Dommen:

Natascha:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!