En dejlig ret der hurtigt kan varieres ved at ændre på valget af krydderurter, valget af svampe eller sågar valget af fisk eller tilbehør – kartofler, pasta, bulgur eller grøntsager.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2095/499 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 375/90
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 600 g kullerfileter uden skind
- 100 g rasp
- 1 løg
- 1 bdt. forårsløg
- 1½ dl fløde, 4 %
- 200 g frisk spinat
- 250 g svampe
- 1 bdt. blandede krydderurter efter egen smag – f.eks. basilikum, bredbladet persille, timian, rosmarin eller dild
- 1 spsk. tørrede valgfri krydderurter – gerne nogle der matcher de friske krydderurter
- 25 g stegemargarine
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 600-700 g kartofler
Sådan tilberedes krydderurtepaneret kullerfilet med svampe-spinatkompot:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, skær dem i både, og drys med tørrede krydderurter og salt.
- Sæt dem i ovnen, til de er gennembagte – ca. 40 minutter afhængig af størrelse.
- Blend rasp og krydderurter, til raspen får en grøn farve.
- Vend fiskefileterne i raspen.
- Læg fileterne i et ovnfast fad, og fordel margarinen oven på dem.
- Krydr med salt og peber, og sæt dem i ovnen i 12-14 minutter.
- Hak løget fint, skær svampe i mindre stykker, og forårsløg i skiver.
- Hæld olien på en varm pande, og svits løget kort.
- Tilsæt svampe og forårsløg, og svits yderligere.
- Tilsæt til sidst skyllede og afdryppede spinatblade.
- Svits det hele i et halvt minuts tid.
- Tilsæt fløden, og kog kompotten ind, til det hele får en cremet konsistens.
Dommen:
Samlet:
- Skrub kartoflerne.
- Skær kartoflerne i både,og drys med tørrede krydderurter.
- Blend rasp og krydderurter.
- Vend fiskefileterne i raspen.
- Skær svampe, forårsløg og løg i mindre stykker.
- Svits løg.
- Tilsæt svampe og forårsløg.
- Tilsæt spinat.
- Tilsæt fløde.
- Kog ind til en cremet konsistens.