Planen var, at vi skulle have haft torsk – på denne måde – men vores fiskemand var syg, så vi måtte ty til “frisk”, frossen fisk… Det smagte nu ikke ringe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1837/438 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 40 %
Alkohol: 8 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 309/73
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- Saften af 1 citron
- 6 gulerødder
- 3 dl hvidvin
- 400 g kartofler
- 4 rødbeder
- 50 g margarine
- 600 g pollack
- 1 squash
- Evt. lidt tørret timian
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes pollackfileter med sprøde rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i både, og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og evt. timian.
- Sæt dem i ovnen, og bag dem møre (ca. 30 minutter).
- Læg fisken i et ildfast fad.
- Hæld hvidvinen over.
- Rør citronsaft, margarine, salt og peber sammen, og fordel det oven på fisken.
- Sæt dem i ovnen, når kartoflerne mangler 20 minutter.
- Skær de øvrige grønsagerne i tern, og steg dem ca. 5 minutter på en pande.
- Anret fisken oven på grøntsagerne.
Velbekomme!
Dommen: