Planen var, at vi skulle have haft torsk – på denne måde – men vores fiskemand var syg, så vi måtte ty til “frisk”, frossen fisk… Det smagte nu ikke ringe.

  • Kategori:  Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1837/438
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 40 %
    Alkohol: 8 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     309/73
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • Saften af 1 citron
  • 6 gulerødder
  • 3 dl hvidvin
  • 400 g kartofler
  • 4 rødbeder
  • 50 g margarine
  • 600 g pollack
  • 1 squash
  • Evt. lidt tørret timian
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pollackfileter med sprøde rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i både, og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt og peber og evt. timian.
  3. Sæt dem i ovnen, og bag dem møre (ca. 30 minutter).
  4. Læg fisken i et ildfast fad.
  5. Hæld hvidvinen over.
  6. Rør citronsaft, margarine, salt og peber sammen, og fordel det oven på fisken.
  7. Sæt dem i ovnen, når kartoflerne mangler 20 minutter.
  8. Skær de øvrige grønsagerne i tern, og steg dem ca. 5 minutter på en pande.
  9. Anret fisken oven på grøntsagerne.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 JYes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  5 point ud af 5 JYes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!