Vi har længe gået og kigget nysgerrigt på en dåse fyldte vinbladsdolmere på hylden i vores sædvanlige dagligvarebutik. Nu tog vi en med hjem, og det var ingen dårlig ide. Hurtig, nem mad. Værsgo.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1608/383
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 368/88
    Protein: 2 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 1 ds. fyldte vinbladsdolmere
  • 12 tomater
  • 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp. sukker
  • 1 knsp. fint salt

Tilbehør:

  • 200 g fuldkornstoastbrød eller lignende

Sådan tilberedes fyldte vinbladsdolmere med tomater og hvidløgsdressing:

  1. Skær tomaterne i skiver, og vend dem med salt og sukker – kram gerne tomaterne lidt.
  2. Rør yoghurt med vand og olie, og smag til med revet hvidløg.
  3. Damp dolmerne i lidt vand, så de er lune – pas på de går nemt i stykker.
  4. Servér yoghurten og brødet til dolmere og tomater.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!