Ingredienserne i denne salat komplementerer virkelig hinanden.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter inkl. marineringstid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2471/588 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 576/137
Protein: 9 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 600 g kyllingebrystfileter
- 600 g jordskokker
- 1½ moden avocado
- 1 bdt. dild
- 75 g stenbiderrogn
- 1/4 løg
- 3 spsk. citronsaft
- 1 3/4 spsk. olie
- Et par tsk. valgfrit krydderi – vi brugte tandoori
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Naanbrød – 300 g
Sådan tilberedes kylling med jordskok-avocadosalat med “kaviar”:
- Skrub jordskokkerne grundigt, eller skræl dem, og skær dem i ½-1 cm tykke skiver, og læg dem i en skål med vand med det samme.
- Bring en gryde letsaltet vand i kog, og kom jordskokkerne i det kogende vand, og kog dem 3-4 minutter. De skal være møre med en lille smule sprødhed i midten, uden at de føles rå.
- Hæld de kogte jordskokker over i en skål koldt vand, så de køler hurtigt ned.
- Lad jordskokkerne dryppe helt af, når de er afkølede.
- Hak løget fint, og rør det med citronsaft og olivenolie, og krydr med salt og peber. Skålen skal være stor nok til, at jordskokkerne kan vendes i dressingen.
- Vend jordskokkerne i dressingen, og lad dem marinere i ca. 25 minutter.
- Krydr kyllingen med et valgfrit krydderi og salt og peber, og steg det på en grillpande uden tilsætning af fedtstof, til det er gennemstegt.
- Skær kødet i tykke skiver.
- Smag jordskoksalaten til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
- Halver avocadoerne, og fjern stenen.
- Skær avocadokødet i tern med en lille kniv, mens skallen stadig sidder på.
- Løft forsigtigt avocadoternene ud af skallen med en ske og ned til jordskokkerne sammen med masser af hakket dild. Pynt med stenbiderrognen, og servér med naanbrød – evt. lunt.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Skær jordskokkerne i skiver, og læg dem i koldt vand.
- Rør dressingen sammen.
- Marinér jordskokkerne.
- Krydr kyllingen.
- Steg kyllingen.
- Vend avocado og dild i.
- Pynt med “kaviar”.
- Skær kyllingekødet i skiver.