Det er den store gryde, der skal frem til denne lækre omgang fars i kål, da kål fylder meget, før det er kogt – det skrumper dog ind til at kunne være i en mindre beholder.
Personer
Minutter
Man kan undre sig over, at man først steger kødet som bøffer og derefter smuldrer det i maden, men det giver faktisk kødet en anden konsistens, end hvis man bare kommer farsen i – som f.eks. i millionbøf.
Ingredienser
- 500 g mager kalve- og flæskefars
- 3-4 løg
- ½ l bouillon
- 12 gulerødder (ca. 900 g)
- 1 stort spidskål (ca. 750 g )
- 2 tsk. karry
- 2 tsk. paprika
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 6 skiver rugbrød
Sådan tilberedes fars i kål
- Pil, og hak løgene, og kog dem klare i bouillonen.
- Snit spidskål fint, og skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
- Kom kål, gulerødder og krydderier i gryden.
- Lad retten simre under låg i ca. 30 minutter.
- Form farsen til bøffer.
- Grill bøfferne på begge sider, og krydr dem med salt og peber.
- Lad bøfferne hvile i fem minutter.
- Smuldr bøfferne, og kom dem i gryden.
- Lad retten simre endnu 10 minutter.
- Servér med en skive rugbrød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1540/367 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 302/72
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter
Fars i kål
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug