Det er den store gryde, der skal frem til denne lækre omgang fars i kål, da kål fylder meget, før det er kogt – det skrumper dog ind til at kunne være i en mindre beholder.

Man kan undre sig over, at man først steger kødet som bøffer og derefter smuldrer det i maden, men det giver faktisk kødet en anden konsistens, end hvis man bare kommer farsen i – som f.eks. i millionbøf.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1540/367
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 302/72
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 500 g mager kalve- og flæskefars
  • 3-4 løg
  • ½ l bouillon
  • 12 gulerødder (ca. 900 g)
  • 1 stort spidskål (ca. 750 g )
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. paprika
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 6 skiver rugbrød

Sådan tilberedes fars i kål:

  1. Pil, og hak løgene, og kog dem klare i bouillonen.
  2. Snit spidskål fint, og skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  3. Kom kål, gulerødder og krydderier i gryden.
  4. Lad retten simre under låg i ca. 30 minutter.
  5. Form farsen til bøffer.
  6. Grill bøfferne på begge sider, og krydr dem med salt og peber.
  7. Lad bøfferne hvile i fem minutter.
  8. Smuldr bøfferne, og kom dem i gryden.
  9. Lad retten simre endnu 10 minutter.
  10. Servér med en skive rugbrød.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Louise: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!