Det er den store gryde, der skal frem til denne lækre omgang fars i kål, da kål fylder meget, før det er kogt – det skrumper dog ind til at kunne være i en mindre beholder.

Personer

Minutter

Man kan undre sig over, at man først steger kødet som bøffer og derefter smuldrer det i maden, men det giver faktisk kødet en anden konsistens, end hvis man bare kommer farsen i – som f.eks. i millionbøf.

Ingredienser

  • 500 g mager kalve- og flæskefars
  • 3-4 løg
  • ½ l bouillon
  • 12 gulerødder (ca. 900 g)
  • 1 stort spidskål (ca. 750 g )
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. paprika
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 6 skiver rugbrød

Sådan tilberedes fars i kål

  1. Pil, og hak løgene, og kog dem klare i bouillonen.
  2. Snit spidskål fint, og skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  3. Kom kål, gulerødder og krydderier i gryden.
  4. Lad retten simre under låg i ca. 30 minutter.
  5. Form farsen til bøffer.
  6. Grill bøfferne på begge sider, og krydr dem med salt og peber.
  7. Lad bøfferne hvile i fem minutter.
  8. Smuldr bøfferne, og kom dem i gryden.
  9. Lad retten simre endnu 10 minutter.
  10. Servér med en skive rugbrød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1540/367
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    302/72
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med kål

Frikadeller med stuvet spidskål

Frikadeller med stuvet spidskål

Farserede porrer med rosenkålssalat

Farserede porrer med rosenkålssalat

Torskegratin med savojkål og kartoffelmos

Torskegratin med savojkål og kartoffelmos

Brunkål

Brunkål

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fars i kål
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug