Der findes rigtig mange forskellige opskrifter og varianter af jægergryde. Jægergryde med and er et af mine bud på sådan en gryderet. Selvom jeg også laver jægergryde med svinekød, som er ligger højt på mine børnebørns liste over favoritretter. Og jeg kan såmænd også godt lide den variant.

Personer

Minutter

I mit barndomshjem bestod jægergryde nemlig af tre gode ting: Svinekød i tern. Makaroni – de lange, tørrede ligesom spaghetti bare tykkere og med et hul igennem, så de kunne bruges som sugerør. Og tomatpuré i rigelige mængder.

Jeg undrer mig dog over, at jægergryde – som i JÆGER – er med svinekød. Jeg har også fået det med oksekød – hakket oksekød. Hvilken jæger snupper geværet og drager på ko- eller grisejagt? Jeg har aldrig hørt om det. Men måske er navnet jægergryde opstået, fordi det var den ret, der blev serveret, når jægeren vendte tomhændet hjem.

I denne opskrift har jeg valgt, at jægeren er kommet hjem med en and – dog bruges kun brystet. Men der er også andre lækre ingredienser i.

Ingredienser

  • 300 g andebryst
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1-2 gulerødder afhængig af størrelse (ca. 100 g)
  • 100 g savojkål – palmekål, pak choi eller kinakål kan også bruges
  • 100 g champignoner
  • 140 g cocktailpølser
  • 75 g bacon i tern
  • 2 spsk. revet, frisk ingefær
  • 4-5 spsk. sojasauce
  • 6 spsk. fish sauce
  • 1 spsk. honning
  • 1½ dl madlavningsfløde (4 %)
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes jægergryde med and

  1. Rids fedtlaget på kødet på skrå med en skarp kniv.
  2. Gnid det med salt, og sæt det til side.
  3. Pil imens løget, og skær det i både.
  4. Pil også hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  5. Skyl chilipeberen, fjern og kassér stilken, og snit resten fint.
  6. Skræl gulerødderne, halvér dem på langs, og skær hver halvdel i skrå stykker.
  7. Skyl savojkålen, og skær den i grove stykker.
  8. Rens champignonerne for jord, og skær dem i halve – kun hvis de er meget store.
  9. Skær cocktailpølserne over en gang eller to.
  10. Kom baconternen på en kold, tør pande, tænd for varmen, og steg dem, til de er sprøde.
  11. Læg andebrysterne med skindsiden nedad i en kold, tør sautérpande eller støbejernsgryde, tænd på middel til høj varme, og steg dem 6-7 minutter på begge sider.
  12. Tag kødet op, og hæld evt. lidt af fedtet fra, hvis der er meget.
  13. Skru op til høj varme, og svits løg, hvidløg, revet ingefær og chilipeber i 2-3 minutter i det varme fedt.
  14. Tilsæt gulerødder, og lad dem svitse med i endnu 2-3 minutter.
  15. Tilsæt champignoner og cocktailpølser, og svits igen i 2-3 minutter.
  16. Tilsæt sojasauce, fish sauce og honning, og bland det hele godt rundt.
  17. Tilsæt fløde, og lad det koge op.
  18. Skær imens kødet i ca. 1 cm tykke skiver.
  19. Tilsæt kødskiverne, og vend dem godt rundt med de øvrige ingredienser i gryden.
  20. Tilsæt til sidst kålen, og lad det hele simre, til kålen falder sammen.
  21. Smag til med sojasauce, fish sauce, honning og peber.
  22. Servér med kartoffelmos.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1930/460
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    388/93
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med and

Stegt andebryst med glaserede rødløg

Stegt andebryst med glaserede rødløg

Andebryst med rødvinssauce og svampe

Andebryst med rødvinssauce og svampe

Marineret, stegt andebryst med bagte æbler

Marineret, stegt andebryst med bagte æbler

Andebryst med brombærsalat

Andebryst med brombærsalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Jægergryde med and
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)