IKKE FEDTFATTIG

Nakkekam betyder for det meste flæskesteg med sprød svær, brun sovs og kartofler, og det smager da også herligt, men forandring fryder, denne er meget lettere og friskere i kødet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1218/290
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 58 %
    Kulhydrat: 21 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 443/106
    Protein: 6 g
    Fedt: 7 g
    Kulhydrat: 5 g

Ingredienser:

  • 600 g nakkekam uden svær
  • Fennikelfrø, ca. 15 g
  • 1 bdt. citrontimian – kan du ikke få fat i citrontimian, så brug almindelig timian og revet citronskal blandet sammen
  • 2 fennikler
  • 6 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 4 dl salat
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • ½ dl fløde, 4 %
  • 370 g honningmelon
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes nakkekam med fennikel og citrontimian:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skær nogle små huller/revner i kødet, og spæk det med salt, peber, citrontimian, fenikkelfrø og hvidløgsbjælker.
  3. Snit løg og fennikel, læg begge dele i det ovnfast fad sammen med resten af hvidløgene, drys med salt og peber, og læg kødet oven på.
  4. Drys kødet med lidt salt, peber og fennikelfrø, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
  5. Skru ned til 200° C, og steg færdig – ca. 45 minutter – 1 time.
  6. Snit salaten, og skær melonen i terninger, og kom begge dele i en skål.
  7. Rør fløde med citronsaft, honning og en lille smule salt, og hæld dressingen over salat og melon.
  8. Skær kødet i skiver, og servér.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!