Ja, vi har valgt en gang kylling og ærter i karry til at komme i vores hjemmelavede tarteletter, men det kan man jo selv variere, som man har lyst til – hvis man bare lige husker på fedtprocenten
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2554/608 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 428/102
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- Se fyld her
- 300 g bønner
- 250 g champignoner
- 120 g filodej
- 3-4 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 salathoved
- 500 g cherrytomater
Sådan tilberedes hjemmelavede tarteletter med kylling og ærter i karry:
- Tænd ovnen på 175° C.
- Fold forsigtigt dejen ud. Tag 1 ark filodej frem ad gangen. Læg de stykker, du ikke bruger under et fugtigt, rent viskestykke. Dejen knækker hurtigt, når den tørrer.
- Skær hvert ark ud i seks lige store stykker.
- Varm margarinen, uden at brune den.
- Læg to stykker dej oven på hinanden, så det øverste ligger lidt på skrå over det nederste.
- Pensl med et tyndt lag margarine.
- Læg de to stykker dej forsigting ned i en muffinform, og tryk godt ned i bunden og ud i siderne, så kanterne ikke falder ind mod midten, når de bages.
- Fortsæt med resten af dejen, til du har i alt 12 tarteletter.
- Sæt tarteletterne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er lysebrune og sprøde.
- Skyl salaten, og riv eller skær den i mindre stykker, og kom den i en stor skål.
- Skær roden af champignonerne, og skyl eller børst champignonerne fri for jord. Skær dem i skiver eller kvarte – afhængig af størrelse – og kom dem ned til salaten.
- Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve eller kvarte – ligeledes afhængig af størrelse. I salatskålen med dem også. Bland det godt sammen.
- Kom fyld i de hjemmelavede tarteletter, og server med blandet salat.
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks