Denne ret lyder af ingenting og ser ud af ingenting, men er en eksplosion for smagsløgene. Den græske yoghurt er prikken over i’et.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60  minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1530/364
  • Energifordeling:
    Protein: 37 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     391/93
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 500 g nakkefilet
  • 1 spsk. olie
  • 4 løg
  • 2 spsk. finklippet purløg
  • 1½ dl bouillon
  • 600 g frisk spinat
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 4 miniflutes

24>Sådan tilberedes nakkefilet florentine:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skær kødet i tern, og fjern synligt fedt.
  3. Læg kødet på en bageplade beklædt med bagepapir – dette giver kødet en blød og elastisk konsistens.
  4. Sæt pladen i ovnen i ca. 10 minutter til kødet har taget en anelse farve.
  5. Hak imens løgene.
  6. Varm olien op i en gryde, og svits løgene, uden at de tager farve.
  7. Bland kødet (uden den væde/fedt, der er smeltet fra) i løgene sammen med salt, peber, purløg og bouillon.
  8. Læg låg på, og lad retten simre i en ½ time – tag ikke låget af, før spinaten skal tilsættes.
  9. Skyl imesn spinaten, overhæld den med kogende vand, lad den dryppe af, og hak den groft.
  10. Tilsæt spinaten, og rør rundt.
  11. Lad retten simre videre under låg i 10 minutter mere.
  12. Servér retten med  yoghurt og lune flûtes.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

Samlet

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!