Fyldig ret, som også sagten kan serveres med ris. Ingen kød i dag, men en lækker ret, hvor vegetaren også kan deltage i måltidet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2476/589
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 3516/123
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 10 g stegemargarine
  • 4 fennikler
  • 2 løg
  • 400 g iblødsatte, tørrede kidneybønner
  • 1⁄2 l tomatsuppe – gerne hjemmelavet
  • 1⁄2 dl grofthakkede friske basilikumblade
  • Skal af 1 lime
  • Salt

Tilbehør:

  • 200 g grydebrød
  • Evt. lidt smør rullet i persille
  • Frisk basilikum

Sådan tilberedes gryde med fennikel og kidneybønner:

  1. Skyl bønnerne, og kog dem i noget nyt vand tilsat lidt salt. De må gerne have lidt bid (ca. 20 minutter)
  2. Skær fenniklerne i mindre stykker
  3. Hak løgene groft.
  4. Lad stegemargarinen smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  5. Svits fennikel og løg i ca. 3 minutter.
  6. Rør bønner og tomatsuppe i, og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 3 minutter, til grønsagerne er møre.
  7. Tilsæt basilikum og salt.
  8. Smag til og servér med et drys hakket basillikum og brød evt. smurt med lidt persillesmør.

Før du går i gang
Husk at sætte kidneybønnerne i blød dagen før.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!