Fyldig ret, som også sagten kan serveres med ris. Ingen kød i dag, men en lækker ret, hvor vegetaren også kan deltage i måltidet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2476/589 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 3516/123
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 10 g stegemargarine
- 4 fennikler
- 2 løg
- 400 g iblødsatte, tørrede kidneybønner
- 1⁄2 l tomatsuppe – gerne hjemmelavet
- 1⁄2 dl grofthakkede friske basilikumblade
- Skal af 1 lime
- Salt
Tilbehør:
- 200 g grydebrød
- Evt. lidt smør rullet i persille
- Frisk basilikum
Sådan tilberedes gryde med fennikel og kidneybønner:
- Skyl bønnerne, og kog dem i noget nyt vand tilsat lidt salt. De må gerne have lidt bid (ca. 20 minutter)
- Skær fenniklerne i mindre stykker
- Hak løgene groft.
- Lad stegemargarinen smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits fennikel og løg i ca. 3 minutter.
- Rør bønner og tomatsuppe i, og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 3 minutter, til grønsagerne er møre.
- Tilsæt basilikum og salt.
- Smag til og servér med et drys hakket basillikum og brød evt. smurt med lidt persillesmør.
Husk at sætte kidneybønnerne i blød dagen før.
Dommen:
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Skær fenniklerne ud i mindre stykker.
- Hak løgene groft.
- Svits fennikel og løg.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Servér med brød evt. med lidt persillesmør på.