En forfriskende, velsmagende og sund grøntsagssuppe. Og så er den hurtigt lavet. Efterhånden kan man heldigvis få grønne, friske – omend udenlandske – aspargeser hele året.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1907/454
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     11 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    245/58
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 4 gulerødder
  • 1 bundt bladselleri
  • 1 løg
  • ½ kg friske grønne asparges
  • 200 g frosne rejer
  • ½ dl fløde 9 %
  • 1 l grønsagsbouillon

Tilbehør:

  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes grøntsagssuppe med rejer:

  1. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i skiver.
  2. Skyl og snit bladselleri.
  3. Pil løget, og skær det i skiver.
  4. Kom alle grøntsagerne i en gryde sammen med bouillonen.
  5. Bring grøntsagerne i kog, og lad dem koge ca. 20 minutter, til de er møre.
  6. Blend suppen, og kog den op.
  7. Kom rejerne i kogende vand i et minut.
  8. Skær/knæk den nederste træede del af aspargesene, skyl dem, og kog dem i lidt letsaltet vand et par minutter.
  9. Skær dem i mindre stykker.
  10. Kom fløden i suppen.
  11. Kom asparges og rejer på toppen af suppen ved serveringen.
  12. Servér den varme grøntsagssuppe med et stykke lunt flute.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Emil (Filips kammerat): 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!