Retten som man enten elsker eller hader. Men sundt er det med en gang hjerter. Her hjerter i flødesovs – og rødbeder. Komme hvad der komme vil, bare der er rødbeder til.
Personer
Minutter
Hjerter i flødesovs skulle efter sigende være en dansk ret. På højde med dansk bøf med bløde løg. Men det er der nok nogen, der ikke er helt enig i.
Ingredienser
- 1 kg kalvehjerter
- 2 løg (a ca. 60 g)
- 225 g champignon
- 1 spsk. stegemargarine
- 2 spsk. paprika
- 1 kg kartofler
- 1 spsk. majsstivelse
- 2 dl fløde 9 %
- 2 dl minimælk
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 8 skiver syltede rødbeder (ca. 100 g)
Sådan tilberedes hjerter i flødesovs
- Rens hjerterne for fedt og evt. sener, og skær dem ud i stykker på ca. 5 x 5 cm.
- Pil løgene, og skær dem i halve skiver. Skær roden af champignonerne og skyl dem.
- Brun margarinen i en stor tykbundet gryde, og brun løgene. Tilsæt herefter paprika, champignon og hjertestykkerne. Brun det hele i ca. 5 min., og tilsæt herefter vand, så det dækker. Tilsæt ekstra vand undervejs efter behov. Lad det hele simre i 3 timer.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med så meget vand, at det dækker. Læg låg på, og bring i kog, når det passer med tiden med hjerterne. Lad kartolerne koge møre (ca. 15 minutter afhængig af størrelse).
- Rør majsstivelsen ud i fløden, og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.
- Mos kartoflerne, og rør mælken i. Smag til med salt og peber.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 3½ timer
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2216/528 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 325/77
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Hjerter i flødesovs
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks