Alt på ét fad. Det elsker vi jo. Så her er en til af slagsen. En grøntsagrand med fars, der smager herligt og er nem at tilberede.
Et lækkert alternativ til den traditionelle kødrand.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2183/520 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 507/121
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 500 g mager flæskefars
- 2 æggehvider
- 4 spsk. mel
- Ca. 1 dl vand
- 4 gulerødder
- 6 kartofler
- 2 dl ærter
- 20 g margarine
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. karry
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 grovboller
Sådan tilberedes grøntsagsrand med fars:
- Rør det hakkede kød med æggehvide, mel, vand, salt og peber, og lad de hvile, mens grøntsagerne tilberedes.
- Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i små tern.
- Brun halvdelen af margarinen og al balsamicoeddiken, og svits karryen i kort tid på en stor pande.
- Svits grøntsagsternene med et par minutter. Skub grønsagerne ud til siderne, smelt den resterende margarine, og læg farsen, formet som en stor bolle, i midten.
- Læg låg på, og lad det simre i 30-40 minutter, til farsen er færdig. Hæld ærterne over grøntsagsranden 5 minutter før, retten er færdig.
- Servér den færdige grøntsagsrand med hakket persille og en grovbolle.
Dommen: