For et sundt og godt helbred, kræver det udover kost og motion, ligeledes en ordentlig nattesøvn. Disse tre udgør de tre vigtigste kilder til et længerevarende liv hvor sundhed både spiller ind udefra og indefra. I denne artikel har vi derfor samlet en guide over forskellige senge, så du dermed kan finde den helt rette for dig, og således arbejde på dit indre velvære med en god og dyb nattesøvn. Læs med.

Der findes et stort udvalg af diverse senge både hvad angår modeller, designs og kvalitet. Det kan derfor være svært at skelne mellem de forskellige, og finde frem til, hvilken der er den helt rette. I sin søgen efter en ny seng, er det dog vigtigt at man vælger én som formår at imødekomme ens behov, og ligeledes er tilpasset ens kropsform. Er du i tvivl om hvilken type seng du bør gå efter, kan du på sengeguruen yderligere læse om et stort sengeudvalg.

Kontinentalsenge

En kontinetalseng er en kvalitetsseng udover det sædvanlige, der med stor sandsynlighed, vil garantere dig en dyb nattesøvn. Men en kontinentalseng får du ikke én men hele tre madrasser bestående af en boxmadras forneden, springmadras i midten og en topmadras foroven. Grundet det flere antal madrasser opnås flere komfortzoner, hvorfor du vil opleve at din krop får den helt rette støtte alle de rigtige steder.

Lider du af søvnmangel, stress eller generelt uro i kroppen, kan der være mange fordele forbundet med at investere i en dyrere seng. Med prisen medfølger oftest også kvalitet, hvormed du vil opleve en betydelig forskellig på din søvnkvalitet. Kontinentalsenge fås i mange forskellige varianter, og det er hermed muligt at finde lige netop den rette for dig.

Elevationssenge

Tilbringer du dagligt mange timer i den seng, og benytter den yderligere til både arbejde, læsning og morgenmad på sengen, bør du overveje at skifte til en elevationsseng. Med en elevationsseng har du mulighed for at sidde ordentlig oprejst og således skabe den rette komfort, samtidig med at du kan indstille den lige efter dine behov. Dette er også blandt en af årsagerne til, at den særligt henvender sig til folk der døjer med rygproblemer, eller hvis man blot ønsker at forebygge dette i at hænde.

En seng der ikke proportionelt er tilpasset ens kropsform kan forårsarge langvarige smerter eller gener i form af forvridninger. Det er derfor vigtigt at man vælger en seng med udgangspunkt i både ens højde og drøjde.

Sovesofa

Bor du i et mindre hjem, eller ønsker du blot at udnytte dine kvadratmeter, kan du overveje at investere i en sovesofa. Dette er nem måde hvorpå du både kan have seng og sofa i ét. Med en sovesofa kan du nemt slå din seng pænt sammen og omforme det til en sofa, og således have plads til både at have venner og familie på besøg.En sovesofa velegner sig særligt til teenageværelset, men der findes også mange designs der nemt vil falde ind i dagligstuen.

Seng med opbevaring

Har man svært ved at få plads til alle sine ting og sager, kan det være oplagt med en seng med tilhørende opbevaring. Hermed slipper man for at proppe sine skabe fuldt til randen, men kan i stedet pænt gemme det af vejen, og skjule det under sengen. Dette er en yderst praktisk løsning hvis man igen lider af pladsmangel og ønsker sig hjem pænt og rydeligt.

De fleste senge med tilhørende opbevaring er oftest en del højere end øvrige senge. Dette er som følge af, at der ligger en opbevaringskasse under, hvorfor den får et par ekstra centimeter i højden. Vælger man en seng med opbevaring er det blot vigtigt at være opmærksom på, at sengen helst ikke må være højere end, at du kan nå gulvet når du sidder med fødderne ude.

Dobbeltseng

Med en dobbeltseng har du rigeligt med plads til at boltre dig og slå både ben og arme løs. En stor seng skaber mere frihed og giver plads til at man kan vende og dreje sig som man vil. Særligt hvis man ofte har en tendens til at være urolig om natten, kan en dobbeltseng være en oplagt løsning. Derudover henvender en dobbeltseng sig også særligt til par, der ønsker at sove sammen, men uden nødvendigvis at ligge i armene på hinanden.