Osten gør kartoffelmosen lækker og sprød. Brug hvad der er af grøntsagsrester i køleskabet – eller fryseren. Gulerødder, rosenkål, forårsløg, ja eller bønner. Kun fantasien sætter grænser.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1651/393 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 311/74
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 850 g kartofler
- 2 porrer
- 250 g broccoli
- 250 g blomkål
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- Becel let, flydende margarine
- Oregano
- 200 g mager ost
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grøntsager med låg:
- Kog kartoflerne meget møre, og mos dem.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær de andre grøntsager i mindre stykker, og svits dem.
- Hæld de flåede tomater ved, og lad det simre lidt.
- Hæld grøntsagsblandingen i et smurt, ildfast fad, og dæk med kartoffelmosen.
- Læg skiver af ost over, og sæt retten i ovnen i ca. 30 minutter.
Dommen:
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: