Lækker, mættende ret, der trods alt ikke ligger tungt i maven. Quinoaen kan erstattes af ris eller bulgur, hvilket naturligvis ændrer på næringsindholdet – der er lidt mere fedt i quinoa end i ris og bulgur, men til gengæld færre kalorier og flere proteiner.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 80 minutter – inkl. 1 times trækketid for salaten
- Fryseegnet: Ja, fisken
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2257/537 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 47 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 688/164
Protein: 9 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 500 g cherrytomater
- ½ dl rapsolie
- 1 fed hvidløg
- Saften fra ½ citron
- 1 bdt. basilikum
- 1 spsk. Dijonsennep
- 3/4-1 dl Miracle Whip Light
- 600 g isingfilet
- 6 spsk. rugmel
- 1 lille bundt persille
- Margarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 5 dl quinoa
Sådan tilberedes persillestegte isingfileter med cremet tomatsalat:
- Skyl basilikum, og hak det groft.
- Rør rapsolie (på nær en spsk.), presset hvidløg og citronsaft sammen.
- Tilsæt peber og basilikum, og rør grundigt.
- Lad dressingen trække i mindst 1 time.
- Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
- Skyl persille, og hak det fint.
- Bland rugmel med persille, salt og peber, og vend isingfileterne i blandingen.
- Steg dem på en pande i en blanding af olie og margarine, til den er gennemstegt – 3-4 minutter på hver side.
- Rør sennep i dressingen, og tilsæt Miracle Whip lidt ad gangen, mens du rører rundt.
- Skær cherrytomaterne i halve, og kassér overflødig væde.
- Vend tomaterne i dressingen lige inden servering.
Velbekomme!
Dommen:
- Bland citronsaft, olie og hvidløg.
- Pisk det godt sammen.
- Hak basilikum groft.
- Bland det i dressingen, og tilsæt peber.
- Kog bulguren.
- Bland rugmel, persille, salt og peber.
- Vend fisken i blandingen.
- Steg fisken…
- …på begge sider.
- Rør sennep og Miracle Whip i dressingen.
- Skær cherrytomaterne i halve.
- Kom tomaterne i dressingen lige inden servering.
- Vend rundt.
- Pynt evt. med en kvist basilikum.