Lækker, mættende ret, der trods alt ikke ligger tungt i maven. Quinoaen kan erstattes af ris eller bulgur, hvilket naturligvis ændrer på næringsindholdet – der er lidt mere fedt i quinoa end i ris og bulgur, men til gengæld færre kalorier og flere proteiner.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 80 minutter – inkl. 1 times trækketid for salaten
  • Fryseegnet: Ja, fisken
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2257/537
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     688/164
    Protein: 9 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 500 g cherrytomater
  • ½ dl rapsolie
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • 1 bdt. basilikum
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 3/4-1 dl Miracle Whip Light
  • 600 g isingfilet
  • 6 spsk. rugmel
  • 1 lille bundt persille
  • Margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 5 dl quinoa

Sådan tilberedes persillestegte isingfileter med cremet tomatsalat:

  1. Skyl basilikum, og hak det groft.
  2. Rør rapsolie (på nær en spsk.), presset hvidløg og citronsaft sammen.
  3. Tilsæt peber og basilikum, og rør grundigt.
  4. Lad dressingen trække i mindst 1 time.
  5. Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
  6. Skyl persille, og hak det fint.
  7. Bland rugmel med persille, salt og peber, og vend isingfileterne i blandingen.
  8. Steg dem på en pande i en blanding af olie og margarine, til den er gennemstegt – 3-4 minutter på hver side.
  9. Rør sennep i dressingen, og tilsæt Miracle Whip lidt ad gangen, mens du rører rundt.
  10. Skær cherrytomaterne i halve, og kassér overflødig væde.
  11. Vend tomaterne i dressingen lige inden servering.

Velbekomme!

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!