De ser lidt besynderlige ud, karbonaderne, pga. osten, men de smager herligt – også på et stykke brød dagen efter til frokost. Retten kan dog virke lidt tør – især kartoflerne, men hvis man har behovet, kan man jo servere en lille klat smør. Det ændrer selvfølgelig på fedtprocenten, men retten kan godt bære det.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2079/495
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 387/92
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 800 g mager fars – vi brugte 2/3 flæskefars og 1/3 kyllingefars
  • 200 g mager ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1200 g kartofler
  • 500 g bønner
  • 12 gulerødder
  1. Skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Skær osten i små tern.
  4. Rør den i farsen sammen med salt og peber.
  5. Form kødet til karbonader.
  6. Sæt karbonaderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 30 minutter.
  7. Skræl gulerødder, og skær dem i stave.
  8. Kog gulerødder og bønner møre i letsaltet vand.
  9. Servér karbonaderne sammen med grøntsagerne.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!