Vi har kommet lange i denne græskarsuppe. Langen er en særdeles lækker torskefisk. Den er fast i kødet og har en ren hvid farve. Langen er den fisk, svenskerne tørrer til delikatessen Spillånga også kaldet Lutfisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1897/452 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 47 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 270/65
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- Ca. 450 g græskar
- 1 l vand
- 2 æbler
- 150 g røde linser
- 3 små fed hvidløg
- 3 laurbærblade
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 dl yoghurt naturel, 0,1 %
- 400 g langefilet
- 250 g bladselleri
- Salt
Tilbehør:
- 4 spsk. yoghurt naturel, 0,1 %
- 380 g godt brød, f.eks. græskarbrød
Sådan tilberedes græskarsuppe med fisk og linser:
- Halver græskarret og fjern kernerne.
- Skær græskarret i store både, og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen).
- Skær græskarkødet (ca. 300 g) i mindre stykker.
- Skræl det ene æble, og skær det i grove stykker.
- Skyl linserne grundigt.
- Pil hvidløgsfedene.
- Bring vand, græskarkød, det skrællede æble, linser, hvidløg, laurbærblade, spidskommen og 1 spsk. salt i kog i en gryde, og kog ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter, til linserne er godt møre.
- Rens imens bladselleri, og skær dem i tynde skiver.
- Skær langefilet i mundrette bider.
- Fjern laurbærbladene fra suppen, tilsæt yoghurt og blend.
- Bring suppen i kog, og tilsæt fisk og bladselleri.
- Læg låg på gryden, tag den af varmen og lad suppen stå i et par minutter.
- Skær det andet æble i tern.
- Smag suppen til.
- Servér den varme græskarsuppe med æbletern, yoghurt og brød.