Vi har kommet lange i denne græskarsuppe. Langen er en særdeles lækker torskefisk. Den er fast i kødet og har en ren hvid farve. Langen er den fisk, svenskerne tørrer til delikatessen Spillånga også kaldet Lutfisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1897/452
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
    47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    270/65
    Protein: 5 g
    Fedt:
    3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • Ca. 450 g græskar
  • 1 l vand
  • 2 æbler
  • 150 g røde linser
  • 3 små fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dl yoghurt naturel, 0,1 %
  • 400 g langefilet
  • 250 g bladselleri
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 spsk. yoghurt naturel, 0,1 %
  • 380 g godt brød, f.eks. græskarbrød

Sådan tilberedes græskarsuppe med fisk og linser:

  1. Halver græskarret og fjern kernerne.
  2. Skær græskarret i store både, og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen).
  3. Skær græskarkødet (ca. 300 g) i mindre stykker.
  4. Skræl det ene æble, og skær det i grove stykker.
  5. Skyl linserne grundigt.
  6. Pil hvidløgsfedene.
  7. Bring vand, græskarkød, det skrællede æble, linser, hvidløg, laurbærblade, spidskommen og 1 spsk. salt i kog i en gryde, og kog ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter, til linserne er godt møre.
  8. Rens imens bladselleri, og skær dem i tynde skiver.
  9. Skær langefilet i mundrette bider.
  10. Fjern laurbærbladene fra suppen, tilsæt yoghurt og blend.
  11. Bring suppen i kog, og tilsæt fisk og bladselleri.
  12. Læg låg på gryden, tag den af varmen og lad suppen stå i et par minutter.
  13. Skær det andet æble i tern.
  14. Smag suppen til.
  15. Servér den varme græskarsuppe med æbletern, yoghurt og brød.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”