Om du bruger over-, under- eller hele lår, betyder ikke det store. Det smager dejligt, og så fik vi en GI-opskrift mere med i samlingen, og dem har vi ikke for mange af. Husk at sætte kikærterne i blød dagen før.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1682/400 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 39 %
Alkohol: 1 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 533/127
Protein: 9 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 200 g kikærter
- 500 g kyllingelår
- ½ spsk. stegemargarine
- 5 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 4 kviste rosmarin
- 1 dl hvidvin
- 1½-2 dl hønsebouillon
- 400 g rosenkål
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes lår i vin serveret med kikærter og rosenkål:
- Kog de iblødsatte kikærterne ca. 1 time – de første 10 minutter skal de bulderkoge – til de er møre, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
- Drys kyllingelårene med salt og peber, og brun dem godt på alle sider i en gryde i margarinen.
- Pil hvidløg og skalotteløg.
- Skær skalotteløgene i tynde både.
- Tag kyllingen op af gryden, og sauter de hele fed hvidløg, skalotteløgene og rosmarin let i gryden.
- Kom kyllingen tilbage i gryden, hæld bouillonen ved, og kog ind til det halve.
- Tilsæt hvidvin, og lad kyllingen simre i ca. 40 minutter, til den er mør og gennemstegt.
- Kog rosenkålene i 5- 10 minutter, så de er tilpas møre – stadig med lidt bid i.
- Tag kyllingestykkerne op af gryden, skum for fedt, og kog løgmassen ind, til den samler sig.
- Tilsæt de kogte kikærter.
- Kog igennem, og smag til.
- Servér med kogte rosenkål.
Husk at sætte kikærterne i blød dagen før.