Om du bruger over-, under- eller hele lår, betyder ikke det store. Det smager dejligt, og så fik vi en GI-opskrift mere med i samlingen, og dem har vi ikke for mange af. Husk at sætte kikærterne i blød dagen før.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1682/400
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 39 %
    Alkohol: 1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 533/127
    Protein: 9 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 200 g kikærter
  • 500 g kyllingelår
  • ½ spsk. stegemargarine
  • 5 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 dl hvidvin
  • 1½-2 dl hønsebouillon
  • 400 g rosenkål
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes lår i vin serveret med kikærter og rosenkål:

  1. Kog de iblødsatte kikærterne ca. 1 time – de første 10 minutter skal de bulderkoge –  til de er møre, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  2. Drys kyllingelårene med salt og peber, og brun dem godt på alle sider i en gryde i margarinen.
  3. Pil hvidløg og skalotteløg.
  4. Skær skalotteløgene i tynde både.
  5. Tag kyllingen op af gryden, og sauter de hele fed hvidløg, skalotteløgene og rosmarin let i gryden.
  6. Kom kyllingen tilbage i gryden, hæld bouillonen ved, og kog ind til det halve.
  7. Tilsæt hvidvin, og lad kyllingen simre i ca. 40 minutter, til den er mør og gennemstegt.
  8. Kog rosenkålene i 5- 10 minutter, så de er tilpas møre – stadig med lidt bid i.
  9. Tag kyllingestykkerne op af gryden, skum for fedt, og kog løgmassen ind, til den samler sig.
  10. Tilsæt de kogte kikærter.
  11. Kog igennem, og smag til.
  12. Servér med kogte rosenkål.

Foerr-du-gaar-i-gang
Husk at sætte kikærterne i blød dagen før.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!