En anderledes oksekødssuppe Velsmagende, mættende og nem at lave. Kan det være bedre. Man kan evt. pifte suppen op med en klat fromage frais og lidt finthakkede forårsløg ved serveringen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1918/457 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 311/74
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 3 skiver kalkunbacon
- 4 løg
- 1 spsk. paprika
- 1 laurbærblad
- 1 fed hvidløg
- 500 g mager oksefars
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 3 dl vand
- 1 grøn peberfrugt
- 250 g champignoner
- 300 g kartofler
- 2 dl oksebouillon
Tilbehør:
- 1 grovflute
Sådan tilberedes fyldig oksekødssuppe:
- Skær baconen i strimler på tværs.
- Pil, og hak løg og hvidløg.
- Brun farsen i en gryde, uden tilsætning af fedtstof, til kødet skiller.
- Tilsæt bacon, løg og hvidløg, og lad det simre med nogle minutter under omrøring.
- Tilsæt paprika, laurbærblad, vand og tomater, og lad suppen småkoge et kvarters tid.
- Rens peberfrugten, kassér frøstokken, og skær peberfrugten i tern.
- Fjern rodstykket på champignonerne, og skyl champignonerne helt fri for jord, og skær dem i skiver.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Kom bouillon, peberfrugt, champignon og kartofler i gryden, og lad oksekødssuppen simre færdig i endnu ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre – afhænger af kartoffelternenes størrelse.
- Smag oksekødssuppen til med salt og peber.
- Servér den varme oksekødssuppe med groft brød eller flute til – gerne lune.
Dommen: