En anderledes oksekødssuppe Velsmagende, mættende og nem at lave. Kan det være bedre. Man kan evt. pifte suppen op med en klat fromage frais og lidt finthakkede forårsløg ved serveringen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1918/457
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     311/74
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 3 skiver kalkunbacon
  • 4 løg
  • 1 spsk. paprika
  • 1 laurbærblad
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g mager oksefars
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 grøn peberfrugt
  • 250 g champignoner
  • 300 g kartofler
  • 2 dl oksebouillon

Tilbehør:

  • 1 grovflute

Sådan tilberedes fyldig oksekødssuppe:

  1. Skær baconen i strimler på tværs.
  2. Pil, og hak løg og hvidløg.
  3. Brun farsen i en gryde, uden tilsætning af fedtstof, til kødet skiller.
  4. Tilsæt bacon, løg og hvidløg, og lad det simre med nogle minutter under omrøring.
  5. Tilsæt paprika, laurbærblad, vand og tomater, og lad suppen småkoge et kvarters tid.
  6. Rens peberfrugten, kassér frøstokken, og skær peberfrugten i tern.
  7. Fjern rodstykket på champignonerne, og skyl champignonerne helt fri for jord, og skær dem i skiver.
  8. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  9. Kom bouillon, peberfrugt, champignon og kartofler i gryden, og lad oksekødssuppen simre færdig i endnu ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre – afhænger af kartoffelternenes størrelse.
  10. Smag oksekødssuppen til med salt og peber.
  11. Servér den varme oksekødssuppe med groft brød eller flute til – gerne lune.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!