Denne bønnegryde er en god fyldig ret. En blanding af tzatziki (agurker) og guacamole = agurcamole, hos os i hvert fald. Der er en masse gode, sunde sager i retten, og den smager skønt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2273/541 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 52 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 538/129
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 250 g iblødsatte bønner, f.eks. butterbeans
- 1 agurk
- 1 avocado
- 100 g skyr 0,2 %
- 2 tsk. citronsaft
- 25 g smør
- 1 1⁄2 tsk. god karry
- 3 små fed hvidløg
- 3 dl vand
- 1 spsk. hvedemel udrørt i lidt vand
- 300 g grønne asparges
- 50 g saltmandler
Tilbehør:
- 240 g groft grydebrød eller andet godt brød
Sådan tilberedes fyldig bønnegryde med agurcamole:
- Sæt bønnerne i blød i minimum 12 timer i rigeligt vand.
- Kog bønnerne, til de har den rette konsistens (30-40 minutter).
- Riv agurken groft, og drys med ½ tsk. groft salt.
- Skyl saltet af efter ca. 5 minutter, og pres agurken fri for væde.
- Skær avocadoen over på langs, og grav kødet ud med en ske.
- Blend avocadokød med skyr, citronsaft og lidt friskkværnet peber.
- Vend agurk i og stil agurcamolen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
- Smag til.
- Skær aspargeserne i korte stykker.
- Hak saltmandlerne groft.
- Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Tilsæt karry, og lad det bruse af.
- Svits knust hvidløg og de kogte bønner i ca. 1 minut.
- Tilsæt vand og lidt groft salt, og kog bønnerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 minutter.
- Tag gryden af varmen og rør mel udrørt i vand i.
- Tilsæt asparges, og kog bønnesaucen ved jævn varme og uden forsigtig omrøring i ca. 2 minutter.
- Smag til.
- Drys med saltmandler, og servér fyldig bønnegryde med brød.
Husk at sætte bønnerne i blød mindst 12 timer før.
I stedet for at sætte bønner i blød og koge dem, kan du bruge 2 dåser bønner i stedet (a 400 g)
Dommen: