Dejlig fiskesuppe med masser af fyld og masser af smag. Servér den også gerne som natmad, men til forret er den lidt for tung.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1967/468 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 287/68
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 spsk. olie
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 dåser flåede tomater
- 1 lille ds. tomatpasta
- 1 tsk. stødt koriander
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2½ dl vand
- 800 g kartofler
- 400 g torskefilet
- 200 g rejer
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 citronbåde
- Klippet grønt – f.eks. purløg
- 2 spsk. fromage frais
- ½ ciabattaflute
Sådan tilberedes fiskesuppe med torsk, tomat og rejer:
- Pil løget, skær det i skiver, og svits det i den varme olie.
- Pil hvidløget, pres det, og kom det i gryden.
- Skær peberfrugten i tern, og tilsæt den. Steg videre endnu et par minutter.
- Tilsæt de flåede tomater, tomatpasta, koriander, laurbærblade, hvidvinseddike og vand. Giv det hele et opkog, og skru ned til svagt blus.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre tern, og kom dem i gryden.
- Kog det hele, til kartoflerne er næsten møre – 15-20 minutter.
- Skær torsken i mindre stykker, og kom dem i gryden, og lad det hele koge videre nogle minutter.
- Tilsæt til sidst rejerne, og lad retten koge endnu 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Servér citronbåde og klippet grønt, fromage frais og ciabattaflute til den varme fiskesuppe med torsk.
Dommen: