Hvis der anvendes en mager flæskefars i stedet, sænkes fedtindholdet, men jeg synes så også, at smagen bliver ringere. Så her får du opskriften på forloren hare med ribsgele, hvor jeg har brugt hakket kalv og flæsk.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 500 g mager kalve- og flæskefars
- 1 pk. kalkunbacon – og nej, du kan ikke snyde og bruge bacon, så bliver retten for fed
- 1 spsk. soyasauce
- 3 spsk. ribsgele
- 1 spsk. solsikkeolie
- 2½ dl minimælk
- 1½ spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 400 g frosne ærter
Sådan tilberedes forloren hare med ribsgele
- Varm ovnen op til 225° C.
- Pil løget, og hak det fint.
- Bland farsen med løg, salt og peber, og form det til et ”brød”, som dækkes med kalkunbaconskiverne.
- Læg brødet i et ildfast fad, og sæt det midt i ovnen i ca. 40 minutter.
- Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt. Læg låg på, og kog op. Lad kartoflerne koge møre. Lad ærterne koge med de sidste 5 minutter.
- Sæt sojasauce, 2 dl vand og ribsgelé over i en gryde og småsimre i ca. 10 min. Tilsæt herefter olie. Rør majsstivelsen ud i mælken, og jævn sovsen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere ribsgelé eller sojasauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2341/557 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 469/112
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Forloren hare med ribsgele
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse