Hvis der anvendes en mager flæskefars i stedet, sænkes fedtindholdet, men jeg synes så også, at smagen bliver ringere.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2341/557
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    469/112
    Protein: 7 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 500 g mager kalve- og flæskefars
  • 1 pk. kalkunbacon – og nej, du kan ikke snyde og bruge bacon, så bliver retten for fed
  • 1 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. ribsgele
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 2½ dl minimælk
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 400 g frosne ærter

Sådan tilberedes forloren hare med ribsgele:

  1. Varm ovnen op til 225° C.
  2. Pil løget, og hak det fint.
  3. Bland farsen med løg, salt og peber, og form det til et ”brød”, som dækkes med kalkunbaconskiverne.
  4. Læg brødet i et ildfast fad, og sæt det midt i ovnen i ca. 40 minutter.
  5. Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt. Læg låg på, og kog op. Lad kartoflerne koge møre. Lad ærterne koge med de sidste 5 minutter.
  6. Sæt sojasauce, 2 dl vand og ribsgelé over i en gryde og småsimre i ca. 10 min. Tilsæt herefter olie. Rør majsstivelsen ud i mælken, og jævn sovsen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere ribsgelé eller sojasauce.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Catharina: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Martin: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

 

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!