Hvis der anvendes en mager flæskefars i stedet, sænkes fedtindholdet, men jeg synes så også, at smagen bliver ringere. Så her får du opskriften på forloren hare med ribsgele, hvor jeg har brugt hakket kalv og flæsk.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 500 g mager kalve- og flæskefars
  • 1 pk. kalkunbacon – og nej, du kan ikke snyde og bruge bacon, så bliver retten for fed
  • 1 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. ribsgele
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 2½ dl minimælk
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 400 g frosne ærter

Sådan tilberedes forloren hare med ribsgele

  1. Varm ovnen op til 225° C.
  2. Pil løget, og hak det fint.
  3. Bland farsen med løg, salt og peber, og form det til et ”brød”, som dækkes med kalkunbaconskiverne.
  4. Læg brødet i et ildfast fad, og sæt det midt i ovnen i ca. 40 minutter.
  5. Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt. Læg låg på, og kog op. Lad kartoflerne koge møre. Lad ærterne koge med de sidste 5 minutter.
  6. Sæt sojasauce, 2 dl vand og ribsgelé over i en gryde og småsimre i ca. 10 min. Tilsæt herefter olie. Rør majsstivelsen ud i mælken, og jævn sovsen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere ribsgelé eller sojasauce.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2341/557
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    469/112
    Protein: 7 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med ribsgele

Penne med ostesauce, rucola og gorgonzola

Penne med ostesauce, rucola og gorgonzola

Glaseret svinekam

Glaseret svinekam

Flødeskumskager

Flødeskumskager

Mørbrad i baconsvøb

Mørbrad i baconsvøb

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Forloren hare med ribsgele
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)