Hjemmelavede fiskepinde er noget mere velsmagende end købe-fiskepinde og en hel del sundere også. Her bliver de serveret med en grøn mos af kartofler, broccoli og ærter.
Personer
Minutter
Det kan anbefales at blende ærterne og efterfølgende røre dem i broccoli-/kartoffelmosen, hvis du ikke kan lide, der er ”ærte-skaller” i mosen.
Ingredienser
- 400 g sej i ”klodser”
- 30 g stegemargarine
- 500 g kartofler
- 1 broccolistok
- 4 dl frosne ærter
- ½ dl minimælk
- 4 spsk. fuldkornshvedemel
- ¼-½ citron
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fiskepinde med grøn mos
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker, og kog dem sammen med broccolistokken i usaltet vand, til de er møre.
- Hæld ærterne i det sidste minut.
- Skær fisken i tykke stænger, og drys dem med salt og peber.
- Hæld mel i en plasticpose.
- Put fiskestængerne i posen, og ryst.
- Steg fiskestængerne til de er gennemstegte i brusende margarine.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, og mos det hele med lidt mælk.
- Smag til med salt og peber.
- Skær citronen i både.
- Servér fisk, mos og citronbåde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1358/323 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 124/101
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Fiskepinde med grøn mos
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on