Hjemmelavede fiskepinde er noget mere velsmagende end købe-fiskepinde og en hel del sundere også. Her bliver de serveret med en grøn mos af kartofler, broccoli og ærter.

Personer

Minutter

Det kan anbefales at blende ærterne og efterfølgende røre dem i broccoli-/kartoffelmosen, hvis du ikke kan lide, der er ”ærte-skaller” i mosen.

Ingredienser

  • 400 g sej i ”klodser”
  • 30 g stegemargarine
  • 500 g kartofler
  • 1 broccolistok
  • 4 dl frosne ærter
  • ½ dl minimælk
  • 4 spsk. fuldkornshvedemel
  • ¼-½ citron
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fiskepinde med grøn mos

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker, og kog dem sammen med broccolistokken i usaltet vand, til de er møre.
  2. Hæld ærterne i det sidste minut.
  3. Skær fisken i tykke stænger, og drys dem med salt og peber.
  4. Hæld mel i en plasticpose.
  5. Put fiskestængerne i posen, og ryst.
  6. Steg fiskestængerne til de er gennemstegte i brusende margarine.
  7. Hæld vandet fra grøntsagerne, og mos det hele med lidt mælk.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Skær citronen i både.
  10. Servér fisk, mos og citronbåde.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1358/323
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    124/101
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter på mos

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Bøf bourgogne med ærtemos

Bøf bourgogne med ærtemos

Bøf a la Lindstrøm med rodfrugtemos

Bøf a la Lindstrøm med rodfrugtemos

Rød linsemos

Rød linsemos

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fiskepinde med grøn mos
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)