Køb en god fiskefars hos din lokale fiske-pusher, så kan denne ret simpelthen ikke gå galt. Krebinetterne smager også godt afkølede på et stykke brød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2114/503 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 376/90
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 500 g fiskefars
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 200 g kogte, afkølede kartofler
- 1 æg
- ½ spsk. paprika
- 50 g mel
- 2 spsk. stegemargarine
- 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 spsk. rødvinseddike
- 1-2 spsk. revet peberrod
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 500 g grønne bønner
- Citronskiver
- Persille
Sådan tilberedes fiskekrebinetter:
- Kog kartoflerne møre i let saltet vand.
- Hak løg og gulerod fint – evt. med stavblender.
- Mos de 200 g kogte, afkølede kartofler.
- Bland fiskefars, kartofler, løg, gulerødder, æg, paprika, mel salt og peber.
- Giv bønnerne et opkog i letsaltet vand.
- Brun margarinen, og brun og steg fiskeblandingen som 8-9 krebinetter – ca. 5 min. på hver side.
- Lav en kold peberrodssovs af yoghurt, rødvinseddike og peberrod.
- Drys lidt persille over kartoflerne.
- Servér det hele med de grønne bønner og citronskiver.
Dommen: