Meget sund og fedtfattig ret, men bestemt ikke børnevenlig. Det er trods alt alligevel de færreste børn, der både kan lide fisk OG spinat. Men vi skal helt sikkert have den igen, en dag børnene ikke er hjemme.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1601/381
  • Energifordeling:
    Protein: 43 %
    Fedt:
     6 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 235/56
    Protein: 6 g
    Fedt:
     <1 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 1 kg frossen spinat
  • 600 g lys fisk uden ben
  • 2 dl minimælk
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 salathoved

Sådan tilberedes fisk i spinat:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Tø spinaten op ved svag varme.
  3. Vask kartoflerne grundigt.
  4. Skær dem i skiver.
  5. Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et ildfast fad.
  6. Læg halvdelen af spinaten ovenpå.
  7. Fordel fisken på spinaten.
  8. Krydr med salt, peber og presset hvidløg.
  9. Læg det sidste spinat på og til sidst de sidste kartofler.
  10. Hæld mælken over, og krydr med lidt salt og peber.
  11. Bag retten i ovnen ca. 45 min.
  12. Servér med grøn salat.

Dommen:

Filip: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Elisabeth: 1 point ud af 5Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Nicklas: 1 point ud af 5Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!