Meget sund og fedtfattig ret, men bestemt ikke børnevenlig. Det er trods alt alligevel de færreste børn, der både kan lide fisk OG spinat. Men vi skal helt sikkert have den igen, en dag børnene ikke er hjemme.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1601/381 - Energifordeling:
Protein: 43 %
Fedt: 6 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 235/56
Protein: 6 g
Fedt: <1 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 1 kg kartofler
- 1 kg frossen spinat
- 600 g lys fisk uden ben
- 2 dl minimælk
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 salathoved
Sådan tilberedes fisk i spinat:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Tø spinaten op ved svag varme.
- Vask kartoflerne grundigt.
- Skær dem i skiver.
- Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et ildfast fad.
- Læg halvdelen af spinaten ovenpå.
- Fordel fisken på spinaten.
- Krydr med salt, peber og presset hvidløg.
- Læg det sidste spinat på og til sidst de sidste kartofler.
- Hæld mælken over, og krydr med lidt salt og peber.
- Bag retten i ovnen ca. 45 min.
- Servér med grøn salat.
Dommen:
Benny:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

- Tø spinaten ved svag varme.
- Læg et lag af kartoffelskiver.
- Fordel spinat over kartoflerne.
- Læg fisken på.
- Spinat og kartofler igen.
- Skyl salaten.
- Servér salaten til fisken.