“Det smager jo slet ikke af fisk” var Elisabeths bemærkning, da hun tog anden gang. Nej, og der er heller ingen ben i det Smile

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1691/403
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    268/64
    Protein: 2 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 800 g havkat eller anden lys fisk
  • 250 g kalkunbacon
  • 5 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 600 g rødløg, renset vægt
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 dl rødvinseddike
  • 1 spsk. sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes fisk i bacon med løgkompot:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skær rødløgene i både og sauter dem i en gryde med 1 spsk. margarine. Tilsæt rødvinseddiken, og lad retten koge, indtil eddiken er væk.
  3. Snit forårsløgene, og tilsæt dem sammen med sukker og resten af margarinen.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Fjern eventuelle ben i fisken, og skær den i mindre stykker.
  6. Rul en skive bacon omkring hvert stykke.
  7. Steg “rullerne” på alle sider, og lad dem hvile i 5 min. inden servering.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: image[4] Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en “gemmer”