Det smager dejligt, men vi savnede lidt “væde”, det var lidt tørt. Servér derfor lidt bearnaisesovs til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1600/381 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 353/84
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 400 g mager flæskefars
- 1 lille løg
- 1 stor gulerod
- 200 g pastinak
- 3 spsk. mel
- 1,5 dl bouillon
- 1 æggehvide
- 1 brev Knorr bearnaisepulver
- 2,5 dl minimælk
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes farsfad med rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl gulerod og pastinak, og skær dem i små tern, og kog dem et par minutter i usaltet vand.
- Pil løget, og hak det fint.
- Rør farsen med bouillon, æggehvide og løg, og krydr med salt og peber.
- Vend de kogte grøntsager i farsen, og fyld det hele i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
- Sæt det i ovnen i ca. 45 minutter.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kom bearnaise pulver i en gryde med et par skefulde af mælken. Varm op under omrøring.
- Tilsæt resten af mælken, under omrøring. Kog op, og smag til.
Dommen: