Eksotisk mørbradgryde er en ret, der fører dig til fjerne, tropiske lande. Den indeholder nemlig både kokosmælk og paprika. Skal det være mere eksotisk kan du bruge smoked/røget paprika.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 svinemørbrad (ca. 400 g)
- 1 spsk. paprika
- 250 g champignoner
- 3 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. olivenolie
- 550 g kokosmælk light
- 1 lille dåse tomatpasta/koncentreret puré (70 g)
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g bagekartofler
Sådan tilberedes eksotisk mørbradgryde:
- Tænd ovnen på 225° C-
- Skrub kartofler, og skær dem i både.
- Fordel kartoffelbådene i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn.
- Afpuds mørbraden, og drys den med salt, peber og paprika.
- Rengør champignonerne, porrerne og peberfrugten.
- Skær porrerne i tynde ringe.
- Halvér peberfrugten, fjern stilk, stand og kerner fra den, og skær frugtkødet i tern.
- Brun mørbraden godt af på alle sider i olien.
- Tag den op, læg den i et ovnfast fad, og svits derefter champignoner, porrer og peberfrugt i et par minutter.
- Tilsæt kokosmælk og tomatpasta, og lad det hele simre i et par minutter.
- Smag til med salt og peber, og hæld det derefter over mørbraden.
- Skru ovnen ned på 200° C.
- Sæt fadet i ovnen sammen med kartoflerne, giv kartoflerne lidt salt, og lad det hele stege i ca. 30 minutter, til kød og kartofler er møre.
- Tag mørbraden op, og skær den i tykke skiver, som lægges tilbage i sovsen og vendes rundt.
Velbekomme!
Du kan også servere eksotisk mørbradgryde med kartoffelmos – eller en anden grøntsagsmos – kogte ris eller pasta.
Får du rester af mørbradgryden, kan den bruges dagen efter – f.eks. i en tærte eller på en pizza. Få flere idéer til, hvordan du kan bruge en rest mørbradgryde i min bog Slut med madspild.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1947/463 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 292/70
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g