“Den sorte gryde” er efterhånden en fast “ret” på menuen i mange restauranter. Ingredienserne er så ikke så faste, for det er som regel resterne fra i går og i forgårs og sidste weekend… Og sådan kan det også være for denne ret. Brug rester af grøntsager fra hele ugen – kun de gode naturligvis – og en rest kød/bacon.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
Kj/Kcal: 2382/567 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 25 % - Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
Kj/Kcal: 367/87
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 400 g skinkekød i tern/strimler
- 400 g gulerødder
- 1 broccoli
- 1 stor porre
- 200 g pastinak
- 800 g kartofler
- 1 spsk. olie
- 4 dl vand
- Evt. 1 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 skiver rugbrød
- 4 tsk. sennep
Sådan tilberedes den sorte kartoffelgryde:
- Skræl gulerødder og pastinak, og skær gulerødderne i skiver, og pastinakken i små tern.
- Skyl, og rens porre og broccoli, og skær porren i tykke ringe, og del broccolien i buketter.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Brun kødet i olien, til det har taget farve.
- Hæld vandet ved, og tilsæt de klargjorte grøntsager. Rør rundt, til det hele er blandet godt.
- Bring det i kog, og lad det koge videre ved svag varme i 25-30 minutter. Hvis kartoflerne er godt melede, kan de jævne sovsen, hvis ikke så lav en jævning af majsstivelse og vand, og rør den i retten. Smag til med salt og peber.
- Servér retten med sennep til og en skive rugbrød.
Dommen: