Chicken vindaloo er en indisk kyllingeret, der udfordrer smagsløgene. Pastaen ligner noget vi normalt ikke forbinder med spiseligt, men det skal man ikke lade sig skræmme af.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 tsk. kardemommekapsler
  • 3 kanelstænger
  • 10 nelliker
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 tsk. spidskommenfrø
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1-2 spsk. chilipulver
  • 1 spsk. revet frisk ingefær
  • 5-6 fed hvidløg
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. gurkemeje
  • ¾ dl hvidvinseddike
  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. olie
  • 2 løg
  • 2-3 chilipebre
  • 4 laurbærblade
  • 1 l hønsebouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes chicken vindaloo

  1. Rist kardemommekapsler, kanel, nelliker, korianderfrø, spidskommen, fennikelfrø og peberkorn på en tør pande i 4-5 minutter. Kom de ristede krydderier i en morter eller en blender sammen med chilipulver, ingefær, hvidløg, sennepspulver, gurkemeje og vineddike.
  2. Stød eller blend det grundigt igennem. Fordel pastaen på kyllingelårene. Lad kødet trække 24 timer i køleskabet.
  3. Hak løg og chili.
  4. Varm olien i en stegegryde, og steg løgene heri til de er gyldne.
  5. Tag dem op, og brun herefter kyllingelårene. Tilsæt løgene samt laurbærblade, chili og hønsebouillon, og lad det simre under låg til kødet er mørt.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Server lårene med ris og naanbrød (evt. lunede) og evt. en klat chutney.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time + trækketid (1 døgn)
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2691/641
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    831/198
    Protein: 9 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 26 g

Andre opskrifter med inspiration fra det indiske køkken

Kyllingelever i indisk krydderpasta

Kyllingelever i indisk krydderpasta

Bankekød med indisk touch

Bankekød med indisk touch

Dampet laks med indisk spinat

Dampet laks med indisk spinat

Indisk kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse

Indisk kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Chicken vindaloo
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)