Indisk kyllingeret, der udfordrer smagsløgene. Pastaen ligner noget vi normalt ikke forbinder med spiseligt, men det skal man ikke lade sig skræmme af.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time + trækketid (1 døgn)
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2691/641
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     831/198
    Protein: 9 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 26 g

Ingredienser:

  • 1 tsk. kardemommekapsler
  • 3 kanelstænger
  • 10 nelliker
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 tsk. spidskommenfrø
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1-2 spsk. chilipulver
  • 1 spsk. revet frisk ingefær
  • 5-6 fed hvidløg
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. gurkemeje
  • ¾ dl hvidvinseddike
  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. olie
  • 2 løg
  • 2-3 chilipebre
  • 4 laurbærblade
  • 1 l hønsebouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes chicken vindaloo:

  1. Rist kardemommekapsler, kanel, nelliker, korianderfrø, spidskommen, fennikelfrø og peberkorn på en tør pande i 4-5 minutter. Kom de ristede krydderier i en morter eller en blender sammen med chilipulver, ingefær, hvidløg, sennepspulver, gurkemeje og vineddike.
  2. Stød eller blend det grundigt igennem. Fordel pastaen på kyllingelårene. Lad kødet trække 24 timer i køleskabet.
  3. Hak løg og chili.
  4. Varm olien i en stegegryde, og steg løgene heri til de er gyldne.
  5. Tag dem op, og brun herefter kyllingelårene. Tilsæt løgene samt laurbærblade, chili og hønsebouillon, og lad det simre under låg til kødet er mørt.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Server lårene med ris og naanbrød (evt. lunede) og evt. en klat chutney.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!