Indisk kyllingeret, der udfordrer smagsløgene. Pastaen ligner noget vi normalt ikke forbinder med spiseligt, men det skal man ikke lade sig skræmme af.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time + trækketid (1 døgn)
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 2691/641 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 831/198
Protein: 9 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 26 g
Ingredienser:
- 1 tsk. kardemommekapsler
- 3 kanelstænger
- 10 nelliker
- 1 spsk. korianderfrø
- 2 tsk. spidskommenfrø
- 2 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. hele peberkorn
- 1-2 spsk. chilipulver
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 5-6 fed hvidløg
- 2 tsk. sennepspulver
- 2 tsk. gurkemeje
- ¾ dl hvidvinseddike
- 4 hele kyllingelår
- 2 spsk. olie
- 2 løg
- 2-3 chilipebre
- 4 laurbærblade
- 1 l hønsebouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 3 dl ris
- 4 små naanbrød eller 2 store
Sådan tilberedes chicken vindaloo:
- Rist kardemommekapsler, kanel, nelliker, korianderfrø, spidskommen, fennikelfrø og peberkorn på en tør pande i 4-5 minutter. Kom de ristede krydderier i en morter eller en blender sammen med chilipulver, ingefær, hvidløg, sennepspulver, gurkemeje og vineddike.
- Stød eller blend det grundigt igennem. Fordel pastaen på kyllingelårene. Lad kødet trække 24 timer i køleskabet.
- Hak løg og chili.
- Varm olien i en stegegryde, og steg løgene heri til de er gyldne.
- Tag dem op, og brun herefter kyllingelårene. Tilsæt løgene samt laurbærblade, chili og hønsebouillon, og lad det simre under låg til kødet er mørt.
- Smag til med salt og peber.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Server lårene med ris og naanbrød (evt. lunede) og evt. en klat chutney.
Dommen:
Filip: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
- Rist kardemommekapsler, kanel, nelliker, korianderfrø, spidskommen, fennikelfrø og peberkorn.
- Knus de ristede krydderier.
- Hak hvidløg.
- Blend krydderierne…
- …til en pasta.
- Fordel pastaen på kyllingelårene.
- Hak løg.
- Hak chili.
- Brun kyllingelårene.
- Tilsæt bouillon.
- Servér med hjemmelavede naanbrød.