Meget velsmagende ret. Lækkert mørt kød og skønt tilbehør. Nogle vil måske mene, at “krydder-smør” skal laves på smør, men vi synes, at både sennep, hvidløg og rosmarin giver så meget smag, at der kan spares på fedtet ved at bruge margarine.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 2½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    2879/685
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 44 %
    Alkohol:  1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 467/112
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • Ca. 1½ kg kalveklump – eller lignende stykke kød
  • 1½ spsk.  olie
  • 1½ rødløg (ca. 225 g)
  • 4 gulerødder
  • 400 g kartofler
  • 250 g bladselleri
  • 3 spsk. garam masala
  • 10 kardemommekapsler
  • 7 laurbærblade
  • 6 fed hvidløg
  • 2 ds. flåede tomater
  • 3 dl hvidvin
  • 200 g blandings-smørprodukt, f.eks. Becel 38
  • 1½ spsk. dijonsennep
  • 1 bdt. rosmarin
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes indisk inspireret kalvegryde på grill med grydehvedebrød og rosmarinsmørelse:

  1. Skær evt. ben fra kødet, og læg dem til side.
  2. Skær kødet i store tern.
  3. Brun kødet i olien – evt. af flere gange – krydr med salt og peber.
  4. Hak rødløg groft – meget groft.
  5. Skræl gulerødder og kartofler, og skær ligeledes dem i store stykker.
  6. Rengør bladselleri, og skær dem i mindre stykker.
  7. Tag kødet op af gryden, og svits løg, garam masala, kardemommekapsler og laurbærblade i den samme olie som kødet, til løgene er gyldne. Tilsæt 4 fed presset hvidløg det sidste minuts tid.
  8. Kom kødet tilbage i gryden.
  9. Tilsæt gulerødder, kartofler, bladselleri, flåede tomater, vin og eventuelle ben, og krydr med salt.
  10. Læg låg på gryden, og sæt den på grillen over direkte varme, til der er godt gang i retten, flyt den derefter over på indirekte varme.
  11. Lad retten hygge sig i 1½ times tid, til kødet kan tygges med øjenbrynene.
  12. Rør imens blandings-smørprodukt med de sidste 2 fed hvidløg – hakket – sennep, hakket rosmarin og lidt peber.
  13. Læg blandingen på et stykker madpapir, og rul det til en pølse.
  14. Læg pølsen i fryserne, indtil den skal serveres.
  15. Servér gryderetten med friskhakket koriander, grydehvedebrød og rosmarinsmørelse.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!