Disse cheeseburgere med peberfrugtsalsa er ikke de nemmeste burgere at spise, men de smager skønt, og det er jo altid skønt at smage nye udgaver af gammelkendte retter.
Personer
Minutter
Vi har brugt en mager oksefars og stegt bøfferne på en tør pande – du kan evt. også lave dem i ovnen – for at holde fedtprocenten nede i disse cheeseburgere.
Ingredienser
- 1 rød peberfrugt
- 1 tomat
- 1 skalotteløg
- 2 tsk. olie
- 1½ tsk. rødvinseddike
- 500 g oksefars
- ½ løg
- 1½ spsk. hakket rucolasalat
- ½ tsk. tørret oregano
- 1 spsk. tomatketchup
- 50 g cheddarost
- 4 boller – vi brugte kommunistboller
- Salatblade
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes cheeseburgere med peberfrugtsalsa
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær peberfrugten i kvarter, fjern frøene og ribberne, og læg dem i ovnen med skindsiden opad, til skindet bliver sort – ca. 20 minutter.
- Læg dem derefter i en plasticpose, og lad dem afkøle – ca. 10 minutter.
- Hak tomat og skalotteløg.
- Flå skindet af peberfrugterne, og skær kødet i tern.
- Bland peberfrugt med tomat, løg, olie og eddike, og lad det stå i mindst 1 time ved stuetemperatur.
- Hak løg fint.
- Bland oksefars, løg, rucolasalat, oregano og tomatketchup, og krydr med salt og peber.
- Del farsen i 4 portioner, og form til bøffer.
- Skær osten i små firkanter.
- Lav en hulning oven i hver bøf med tommelfingeren.
- Læg ost i hulningen, og glat kød over, så osten lukkes helt inde.
- Steg bøfferne på en varm grillpande i 4-5 minutter på hver side.
- Servér i boller med salatblade og peberfrugtsalsa.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter + 1 times trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2059/490 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 652/155
Protein: 11 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 17 g
Informationer
Opskriftens navn
Cheeseburgere med peberfrugtsalsa
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on