Hurtig tilberedning om aftenen, hvis bare man husker at lægge koteletterne i marinaden først på dagen. Man kan sagtens tilberede koteletterne med fedtkanten på, det giver smag, men skær fedtet væk, inden koteletterne spises.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter – men husk, at lægge kødet i marinaden allerede først på dagen.
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2161/515
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 53 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 669/159
    Protein: 8 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 4 svinekoteletter
  • 1 løg
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ½ dl vand
  • 2½ dl minimælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • Grøn salat

Sådan tilberedes koteletter marineret i hvidvin:

  1. Skræl, og hak løget fint.
  2. Pisk løg, timian, hvidvin æblecidereddike, salt, peber og vand sammen.
  3. Tilsæt laurbærblade og det finthakkede løg.
  4. Læg koteletterne i marinaden.
  5. Dæk fadet/skålen til, og sæt det i køleskabet det meste af dagen.
  6. Sæt vand over til ris, og kog dem efter anvisningen på posen.
  7. Dup koteletterne tørre med lidt køkkenrulle, og brun dem på en tør pande.
  8. Hæld marinaden ved koteletterne, og lad retten simre under låg i ca. 15 minutter.
  9. Rør majsstivelse ud i lidt af mælken, og hæld det ved koteletterne sammen med den resterende mælk.
  10. Lad sovsen koge op et par minutter.
  11. Skyl og snit salaten.

Velbekomme!

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!