”Sovsen” til denne ret er dejlig let og frisk i smagen og er særdeles velegnet til wok-retter evt. med ananassaft sammen med eller i stedet for ananasstykker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2504/596
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     12 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 515/123
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 450 g kalkunkød
  • 5 løg
  • 400 g champignoner
  • ½ ds. ananas
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 2 dl tomatketchup
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes Kalkunbourgogne:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Rens champignon, og skær dem i grove skiver.
  3. Skær kødet i store tern.
  4. Pil løgene, og skær dem i store tern.
  5. Svits karry et øjeblik under omrøring i en gryde uden fedtstof.
  6. Tag karryen op.
  7. Kom olie i gryden, og svits løget heri.
  8. Tilsæt kødet, og lad det skifte farve.
  9. Tilsæt champignonskiverne, og svits, til champignonerne begynder at afgive væde.
  10. Skær ananasskiverne i tern.
  11. Tilsæt den svitsede karry og paprika, sennep, ketchup samt ananasstykkerne.
  12. Tilsæt vand, og lad kødet koge mørt.
  13. Skær broccolien i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand.
  14. Smag kalkunbourgognen til med salt og peber.
  15. Servér med ris.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!