Butterdej er taknemmelig, for det smager bare godt sammen med hvad som helst. Du kan fylde hvad som helst i det, bage det i ovnen, og du har en herreret uden lige.

Personer

Minutter

Butterdej kan bruges som en snack eller appetizer til en kage eller dessert eller til at indbage aftensmaden – hvem har ikke smagt indbagt skinke f.eks.

I denne opskrift er butterdejen fyldt med grønne råvarer, som grønkål, grønne linser, dild og champignoner (de ikke grønne, men de går under betegnelsen grøntsag). Men du kan komme hvad som helst i.

Ingredienser

  • 100 g grønne linser
  • 500 g champignoner
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. sojasovs
  • 200 g frossen grønkål
  • 1 bdt. dild
  • 100 g rasp
  • ½ tsk. chilipulver
  • 2 ruller light butterdej (2 x 275 g)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 450 g rosenkål
  • 450 g cherrytomater

Sådan tilberedes butterdej med fyld

  1. Skyl de grønne linser, kassér vandet, og kog linserne i et nyt hold vand tilsat lidt salt i ca. 20-25 minutter, til de er møre.
  2. Opvarm imens ovnen til 220° C almindelig varme.
  3. Skyl champignonerne, og hak dem groft.
  4. Pil hvidløg og løg, og hak løget fint.
  5. Kom sojasovsen i en pande, og svits champignoner, løg og presset hvidløg i ca. 5 minutter, til champignonerne har afgivet væske og er blevet bløde.
  6. Tilsæt den frosne grønkål, og steg, til grønkålen er tøet.
  7. Skyl, og hak imens dilden.
  8. Hæld hele herligheden fra panden op i en sigte, og lad overskydende væske løbe fra, før grøntsagerne blandes med linserne, dild, rasp, chili og 1 tsk. salt.
  9. Rør det hele sammen til en vegansk ”fars”.
  10. Rul butterdejen ud i to firkanter, og skær hver firkant i fire lige store dele.
  11. Fordel ”farsen” på de fire firkanter – der skal kun lægges ”fars” på den ene halvdel af hver firkant, den anden halvdel foldes hen over fyldet.
  12. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel.
  13. Læg butterdejspakkerne på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. et kvarters tid, til de er gyldne og sprøde.
  14. Damp, eller kog imens rosenkålene, og lad dem dryppe af.
  15. Skær cherrytomaterne i halve.
  16. Servér de færdige butterdejspakker med overskårne cherrytomater og varme rosenkål.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2168/516
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     516/123
    Protein: 4 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med butter- eller filodej

Kyllingepie
Indbagt skinke
Indbagt kylling
Lammeruller
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Butterdej med fyld
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)