Køb en nakkefilet, når de er på tilbud – det er de af og til, og skær den selv ud til koteletter. Så får man både en mere frisk og en billigere kotelet. Hvidvinssovsen smager lækkert og kan sagtens anvendes til andre stegte retter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2226/530
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 47 %
    Alkohol: 5 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     499/119
    Protein: 6 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • Koteletter af 500 g nakkefilet
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 3 gulerødder
  • 1 porre
  • 2 løg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ dl + 2 spsk. hvidvin
  • 1 dl fløde, 9 %
  • 1 dl minimælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 oksebouillonterning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 3 dl ris

Sådan tilberedes koteletter med hvidvinssovs:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Krydr koteletterne med salt og peber, og svits dem på en tør pande.
  3. Læg dem i et ildfast fad.
  4. Hæld de flåede tomater over.
  5. Kog risene efter anvisningen på posen.
  6. Ordn og hak det ene løg, porren, hvidløget, gulerødder og persille groft.
  7. Hæld 2 spsk. hvidvin på panden, og lynsvits grøntsagerne heri.
  8. Hæld grøntsagerne over koteletterne.
  9. Sæt fadet i ovnen, til koteletterne er gennemstegt 20-25 minutter.
  10. Hak det andet løg fint, og svits det i en gryde.
  11. Tilsæt oksebouillonterning, og svits til terningen er smeltet.
  12. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge ned til det halve.
  13. Hæld mælk og fløde ved, og kog forsigtigt op.
  14. Smag til med salt og peber.
  15. Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Benny: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!