En butternutsquash er – som navnet siger – en squash. Den smager lidt hen ad græskar. Den kan købes i velassorterede supermarkeder. Denne ret kan uden ris serveres som en forret.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja, kyllinge-wokken
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2396/571
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     460/110
    Protein: 8 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 1 butternutsquash
  • 4 kyllingebrystfileter
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 3 porrer
  • 1 tsk. mandelolie
  • Saften af 2 limefrugter
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • ½ dl + 4 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. ristet sesamolie

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • Frisk koriander
  • Ca. 1 tsk. chiliflager

Sådan tilberedes butternutsquash med asiastisk tilbehør:

  1. Hak hvidløg og ingefær fint, og rør det med de 4 spsk. soyasauce og sesamolien til en marinade.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Skær butternutsquashen over på langs, og skær hver del i 2 cm tykke skiver på langs. Der skal bruges en meget skarp kniv og gerne lang. Gem endeskiverne i plastpose på køl, og skær dem i stave, og steg dem sammen med kartofler, gulerødder og lignende i ovnen som tilbehør til aftensmaden en anden dag. Eller skær dem i skiver, og lav dem til chips.
  4. Fjern kernerne, og læg dem til side.
  5. Læg butternutsquashskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem på begge sider med ingefærmarinaden.
  6. Bag dem i ovnen i 40 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Fjern alle trævler på kernerne, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme. Ryst panden ofte.
  9. Tilsæt det sidste soyasauce, når kernerne er tørre og begynder at blive brune.
  10. Ryst panden omhyggeligt.
  11. Afkøl kernerne.
  12. Skær kyllingen i tynde strimler.
  13. Skær peberfrugterne i halve, og skær dem i tynde strimler.
  14. Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå.
  15. Brun kyllingen hurtigt i mandelolien i en wok (en pande kan også anvendes).
  16. Tag kyllingen op.
  17. Svits peberfrugter og porrer i 5 minutter, og læg kyllingen tilbage i wokken.
  18. Tilsæt limesaft og fiskesauce.
  19. Anret kyllinge-wokken i hullet i butternutsquashskiverne, drys med de ristede græskarkerner, lidt chiliflager og koriander. Det er valgfrit, om man ønsker at spise skrællen. Den smager fint, hvis ikke den bliver stegt for hårdt.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

5 point ud af 5
Jeps, helt sikkert et hit

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!