En butternutsquash er – som navnet siger – en squash. Den smager lidt hen ad græskar. Den kan købes i velassorterede supermarkeder. Butternutsquash med asiatisk tilbehør kan uden ris serveres som en forret.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 butternutsquash
  • 4 kyllingebrystfileter
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 3 porrer
  • 1 tsk. mandelolie
  • Saften af 2 limefrugter
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • ½ dl + 4 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. ristet sesamolie

Tilbehør

  • 4 dl ris
  • Frisk koriander
  • Ca. 1 tsk. chiliflager

Sådan tilberedes butternutsquash med asiatisk tilbehør

  1. Hak hvidløg og ingefær fint, og rør det med de 4 spsk. soyasauce og sesamolien til en marinade.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Skær butternutsquashen over på langs, og skær hver del i 2 cm tykke skiver på langs. Der skal bruges en meget skarp kniv og gerne lang. Gem endeskiverne i plastpose på køl, og skær dem i stave, og steg dem sammen med kartofler, gulerødder og lignende i ovnen som tilbehør til aftensmaden en anden dag. Eller skær dem i skiver, og lav dem til chips.
  4. Fjern kernerne, og læg dem til side.
  5. Læg butternutsquashskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem på begge sider med ingefærmarinaden.
  6. Bag dem i ovnen i 40 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Fjern alle trævler på kernerne, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme. Ryst panden ofte.
  9. Tilsæt det sidste soyasauce, når kernerne er tørre og begynder at blive brune.
  10. Ryst panden omhyggeligt.
  11. Afkøl kernerne.
  12. Skær kyllingen i tynde strimler.
  13. Skær peberfrugterne i halve, og skær dem i tynde strimler.
  14. Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå.
  15. Brun kyllingen hurtigt i mandelolien i en wok (en pande kan også anvendes).
  16. Tag kyllingen op.
  17. Svits peberfrugter og porrer i 5 minutter, og læg kyllingen tilbage i wokken.
  18. Tilsæt limesaft og fiskesauce.
  19. Anret kyllinge-wokken i hullet i butternutsquashskiverne, drys med de ristede græskarkerner, lidt chiliflager og koriander. Det er valgfrit, om man ønsker at spise skrællen. Den smager fint, hvis ikke den bliver stegt for hårdt.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2396/571
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    460/110
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med frisk ingefær

Mørksej i godt selskab

Mørksej i godt selskab

Ramen

Ramen

Jægergryde med and

Jægergryde med and

Brombærchutney og -eddike

Brombærchutney og -eddike

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Butternutsquash med asiatisk tilbehør
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)