Personer
Minutter
Normalt drikker vi vand eller øl til brunkål, men vil du have vin til, så vælg en vin på pinot gris fra Alsace.
Ingredienser
- 1 hvidkålshoved – eller rødkålshoved, som før nævnt
- 75 g sukker
- 100 g bacon
- 600 g skinkekød i tern
- 5-6 store kartofler
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Syltede rødbeder
- 6 skiver rugbrød
- Engelsk sauce
Sådan tilberedes brunkål
- Snit hvidkål fint.
- Smelt sukker i en stor gryde, tilsæt hvidkålen lidt efter lidt, og brun kålen i 5 minutters tid.
- Skær baconen i mindre stykker.
- Lav en fordybning midt i kålen, og læg kød og bacon i, krydr med salt og peber, og dæk med kålen.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern, og læg dem oven på kålen.
- Læg låg på, og lad det hele simre 1 times tid.
- Rør rundt i den varme brunkål, og servér den med rødbeder, rugbrød og engelsk sauce.
Synes du, sukkeret branker for hurtigt, eller vil du gerne have tilført lidt mere fedme til brunkålen, så tilsæt en klat smør, når sukkeret er smeltet. Det ændrer selvsagt på fedtenergiprocenten.
Har du tid, så lad endelig retten simre helt op til 2-2½ time, det bliver den kun bedre af.
Hvis du drysser lidt salt på kålen, efter du har snittet den – og det gælder både rød- og hvidkål – og lader dem trækker i 5 minutters tid, bliver kålen mere smidig og mildere i smagen. Husk at skylle kålen, inden du bruger den.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2396/571 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 444/106
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Hvad er English sauce?
Hej Nethe
Engelsk sauce er en tynd, krydret sauce, du kan købe på flaske. Worcestershiresovs er også en engelsk sauce.
Beate
Det skal prövas